Söndag på jobbet

Nu är jag på jobbet idag igen, nu är snart jobbveckan slut. Har ju jobbat varenda dag, minst 10 timmar förutom idag.. Igår var det fest, åt pizza hemma hos Frida och Micke innan det blev dans på Harrys. Himla trevligt! Det var en evighet sen jag var ute på Harrys, men det var sig likt. Tog en riktigt lång sovmorgon i morse. Var inte uppe före halv 1, men å andra sidan har ju sommartiden börjat. Klockan 2 var det middag hemma hos familjen Kothe. Simon fyllde 20 så vi firade honom med god mat och tårta. Så nu är jag mätt och glad resten av dagen.

God morgon världen!

Sitter på jobbet och pausar lite. Började inte förrän kl 9 idag, känns lyxigt eftersom det är helg och allt. På schemat idag står Påskfest i Växjö, förhoppningsvis kommer vi hem i hyfsad tid för ikväll ska jag till Frida innan det blir dags för en tur till Harrys i Värnamo.. Börjar inte förrän 16.30 imorgon så jag kan sova bort stora delar av dagen om jag så önskar. Vi missar ju en timme eftersom det går över till sommartid helt plötsligt. Förresten: stänger krogarna en timme tidigare då? Någon som vet?! Hmm.. Dags att äta lite mellanmål, fruktsallad! :)

Nu kör vi igen..

Nu är jag tillbaka efter ett längre uppehåll.. Har varit och inhandlat en iPhone så nu ska jag kunna uppdatera lite oftare. Med mitt jobb är det svårt att hinna med det annars, jobbar ju mellan 7.30-22 med lite paus mitt på dagen. Har iallafall ingen tillgång till internet utan telefonen så nu kommer ja inte känna mig så handikappad längre :) Lite internet beroende är man nog.. Illa! Nu är det dags för jobb en stund men jag uppdaterar säkert imorgon..

min enda lediga kväll denna veckan

-3d2121af6c72f1b04a51188a785b334.png

min enda lediga kväll denna veckan, halvsover i garderoben..


Mot the fjälls

Far runt som en iller här hemma. Klockan två åker jag, Daniel, Andreas och Therese mot Lofsdalen. Jag har inte börjat packa än, därav runtrusningen. Jag vet inte vad man ska packa ner för jag har aldrig varit på "vintersemester" förut. Har aldrig stått på ett par skidor. Har aldrig varit en meter ovanför Stockholm (och såå långt upp i Sverige har jag endast befunnit mig 3 gånger). Förstår ni paniken?!
Hade det varit solsemester hade jag kunnat packa på 10 minuter, utomlands har jag varit måånga gånger! :)
Men, nu måste jag återgå till packandet..

Jag har gjort en tårta, läcker ell

4f34be1534332aff6c18360e9d5db40c.png

Jag har gjort en tårta, läcker eller vad?!


Alice i Underlandet

Idag tog jag mig en välförtjänt sovmorgon. Var ju ledig igår men då steg jag upp kl 06.30 så idag sov jag ända till 8.. Underbart!
Såg Alice i Underlandet igår, vilken underbar film. Mysig och mystisk på samma gång. Tim Burton är en fantastisk regissör, annat kan man inte säga. En mycket speciell film, det känns mer som en sagostund eller en fantasi att se den.
Idag har jag suttit i solen en stund. Varit och lämnat en jacka som jag har "vaktat" sedan mitten på december. Ätit lite middag. Strukit och vikt tvätt i mängder. Nu ska jag lyssna på lite ljudbok i solen och smälta middagen en stund innan det blir fart på mig igen.

Solen skiner, himlen är blå och de

0-52ac8254ecbe6af86783a4e372075827.png

Solen skiner, himlen är blå och dessutom snöar det, konstig kombination!


Våren är på ingång

Snart åker jag mot Växjö och biobesök! Så nice..!
Har tvättat otroliga 4 (!) maskiner tvätt idag. Har lite problem med upphängningen men eftersom det är sol ute får tvätten också flytta ut. Praktiskt! Dessutom har jag tillbringat en timme sittandes i solen och lyssnat på en ljudbok, det känns att våren kommer med stormsteg!
Nu måste jag snabbt byta kläder och bege mig. Ha en fin kväll!

Det är mycket på gång..

Sämre uppdatering får man nog leta efter, men vad ska man göra när man jobbar både lördag och söndag från 12-22? Inte fasen går man upp tidigare än nödvändigt för att skriva i bloggen. Jag gör det inte, sömn har definitivt prioritet nr 1 i min lilla värld!
Nu är jag ledig tills på onsdag och på torsdag åker jag till Lofsdalen för att lära mig stå på en snowboard eller ett par skidor. Det ska bli grymt spännande! Ikväll ska vi på bio, Alice i Underlandet, på onsdag ska vi fira att Daniel fyller 25 (fast han fyller inte förrän på torsdag egentligen..), när vi kommer hem från fjällen så ska jag jobba varenda dag hela vecka 12 och sen är det nästan påsk. Det känns som om tiden bara försvinner, efter påsk ska jag förhoppningsvis ta det lite lugnare!
Fram till biobesöket ikväll tänkte jag ägna mig åt lite sekreterarjobb för Speed FMKs räkning. Ska laga lite mat, påbörja lite städning och kolla ut en fin tårta till onsdagens kalas. Blir kanon det här!

En aning trötter..

Oj oj, Madde är trött.. Riktigt trött! Jobbade i natt, vilket var jätteroligt, och sen hade jag lovat mamma att ta en hemkunskapslektion för henne med start kl 12.30. Det blev en total sömnperiod på ca 3 timmar. Några timmar till hade inte skadat, men å andra sidan ska jag jobba imorgon så det blir skönt att kunna sova i natt.. Jag kan nog vara på G ikväll ändå!
Sitter ute på Parkudden och filosoferar. Pappa och Daniel skruvar med en corvette i stan så jag och systeryster åkte hem. Kanske ska fundera ut något gott att mumsa på ikväll, jag vill ha efterrätt! Något med choklad..?!

Nu är det dags..

Snart dags att springa in i duschen, sminka sig lite och hitta en schysst outfit. Kl 12 är det dags för möte med Marianne. Förhoppningsvis hinner systeryster klippa mig idag så att jag slipper se ut som ett litet troll..

I natt ska jag jobba lite extra på Bredäng och imorgon jobbar jag extra på högstadiet som hemskunskapslärare, sen blir det helgjobb på det "vanliga" jobbet.. Mycket jobb just nu, men det kan nog bli roligt! Åker till Lofsdalen nästa helg och veckan efter det jobbar jag precis heela veckan! Efter den veckan kommer jag vara trött, det kan jag med all säkerhet lova!

Lite rock så här på morgonen..

Det är dags att uppdatera med lite härlig rock, det var länge sedan nu. Vi kör igång morgonen med Volbeat och I only wanna be with you.


Det är liite synd om mig!

Har jobbat sen kl 6 och slutade inte förrän strax efter 16. Gick alltså upp kl 5 imorse. Nu är jag trött och efter en stoor måltid bestående av tacos tänker jag nu lägga mig i sängen och känna mig som en knubbsäl till jag somnar!

En ensam kväll..

Nu är jag för en gångs skull helt själv hemma. Jag har bunkrat upp med lite chips och ostbågar. Tänkte ägna hela kvällen åt att sitta framför tv:n, men vad händer?! De sänder ju inte ett enda vettigt tv-program på tisdagar. Otroligt dåligt! Får försöka komma på något annat..

Har lyckats ta mig ut på en promenad idag, enda träningen på läänge.. Har inte hämatat mig efter den där hemska förkyldningen än. Men snart är det ta mig fan ändring på det..! Yes box!

Kanske skulle lyssna på en ljudbok istället, fick låna det av min chef igår och den är såå spännande..


Storhandlingen: avklarad!

Nyss hemkommen från stan. Var på city gross och påbörjade min inhandling prick 09:00. Hittade massor av bra-att-ha-grejjor, bland annat lite hårfärg och en grape!? Ehh.. Handlade lite vanlig mat också, idag blir det till exempel pannbiff med gårdagens potatisgratäng till middag. Till detta serveras en mycket exklusiv tomat- och fetaostsallad.

Resten av dagen ska jag ägna åt att renskriva protokollet från Speeds styrelsemöte, tillbringa tid ute i solen, hämta papper från telia ute på Parkudden, laga lite mat och kanske, eventuellt, om jag får lust, städa lite..

Internationella Kvinnodagen

Eftersom det just idag råkar vara internationella kvinnodagen är det dags att göra alla kvinnliga sysslor i hemmet. Jag har börjat laga lite mat (potatisgratäng var det mest husmansaktiga jag kunde komma på..), städa lite i alla vinklar och vrår, fixa lite met tvätten..

...

Jaha, är det meningen att vi ska protestera mot allt sånt här.. Så dumt det kan bli.. :)

Så trött..

Jag fattar inte varför jag är så himla trött hela tiden, hela helgen har jag gått och gäspat i garaget och i natt har jag sovit måånga timmar och ändå känner jag mig inte det minsta pigg.. Ska iväg och träna lite idag och jag hoppas verkligen att det hjälper mot slöheten!

Jobbar bara kväll idag, dessutom ska vi på styrelsemöte med Speed så jag antar att kvällen kommer att gå superfort! Imorgon är jag ledig och då ska jag passa på att göra allt som jag inte har hunnit med; Skicka in papper, laga mat och göra matlådor, handla, städa lite osv..

Nu ska jag slänga i mig frukost, packa ner lite saker, göra mig i ordning och åka mot Ljungby..

I garaget..

Håhåjaja.. Håller på att byta koppling på Daniels corvette. Inte helt lätt vill jag lova. Hittills har allt gått relativt bra, man då har vi fått många tips från andra människor runt omkring. Till och med jag har fått skruva lite, annars är jag mest behjälplig genom att hämta och lämna verktyg samt ta hand om skruvar och muttrar. Det är dessutom jag som fixar med maten :)

Nu är vi på UB och lånar planslipen, lite som måste fixas till innan vi börjar plocka ihop alla delar igen. Tror att det får bli lite garagearbete imorgon igen, tveksamt om allt blir klart ikväll..

Daniel tror att corvetten kan flyg

64d2077fb5e8f4cf1b73ffe09182daf8.png

Daniel tror att corvetten kommer flyga när vi är klara..


Nu är det helg!

Helg..! Underbart!

Skulle egentligen ha jobbat idag men eftersom både Kjell och jag planerar att åka på skidsemester så har vi bytt en massa dagar. Inte mig emot eftersom jag får långhelg nu. Nästa arbetspass är på måndag. Nackdelen är dock att jag kommer få en riktigt lång vecka om 3 veckor, då jobbar jag 07.30-22 (delade pass så jag jobbar inte alla timmar!) måndag-söndag. Därefter går vi på vårt nya, förbättrade, schema. Nog om jobbet!

Idag ska jag istället ägna förmiddagen åt att städa, stryka tvätt, duscha och småfixa lite här hemma. Runt 13 så blir det lunch i stan och därefter så kommer förmodligen stora delar av kvällen att ägnas åt att fixa med en bil i ett garage.. Det blir säkert niice!

På jobbet

Ny dag på jobbet. Har lite rast nu efter långa diskussioner mellan mig och den andra assistenten. Ska snart påbörja ett nytt schema som känns 10 gånger bättre än det vi har nu. Loveli! Tur att jag och Kjell kommer bra överrens, vi har ungefär samma önskemål och tänk..

Om några minuter ska jag iväg och simma i Ljungby. Så skönt att få göra något fysiskt ansträngande igen. Det är verkligen på tiden. Med det nya schemat kommer jag dessutom kunna träna på gymmix med Frida minst en gång i veckan (känns bra va..?!) Ha ha..

Nu är det dags att bege sig..

Äntligen hemma!

Färdigjobbat för idag.. Det blev en väldigt lång dag. Gick upp klockan 5 i morse och kom inte hem förrän runt halv 6.. Tack och lov hade Daniel lagat lite mat så jag slapp vara hungrig längre än nödvändigt! En otroligt god korv- och stroganoff kan höja humöret vilken dag som helst..

Nu väntar bara en lugn hemmakväll. Jobbar från 07.30-11 och 15.30-22 imorgon och däremellan åker jag och simmar.. Såå räkna inte med alltför många uppdateringar..

Hallonmousse med choklad.. Eller?!

Eftersom vi har lite att fira här hemma (första dagen på jobbet för min del idag) så blev det naturligtvis efterrätt. Hallonmousse med non-stop skulle det ha blivit, men eftersom vi glömde köpa non-stop och moussen inte ville stelna så presenterar jag för Er:

Hallonsörja med riven choklad! Mums!


Äntligen sol!

Visst är det underbart med lite sol och värme..



Även om det är kallt ute så värmer solen när man ger sig ut på promenad..

Dagens jobb; Check!

Hemma från dagens arbetspass, kort men intensivt. Jobbar bara halvdagar 2 gånger var fjärde vecka så man kan verkligen kalla det för mjukstart. Imorgon blir det lång dag, från 6-16.30. Så räkna inte med någon uppdatering från min sida. Har allvarliga planer på att skaffa en Iphone (eller en HTC..) så att jag kan hålla koll på saker och ting när jag har mina raster. Kommer ju dessutom jobba delade pass (07.30-11, 15-30-22) och eftersom jag har en bra bit till jobbet hinner jag knappt åka hem. Då kan det vara skönt att ha internet till hands..

Nu blir det snart mat. Vad sägs om pajerna jag lagade igår? Mmm..

Har ni sett något godare?!

Åhh.. Jag blev så nöjd med mina pajer idag. Har inte provsmakat än, men de ser iallafall riktigt goda ut!





Inte helt fel va?! Gjorde tre med kassler, purjolök och massa annat i. De två andra är med köttfärs, tomat och ost..

Jag har den finaste uppfarten.. iallafall i 10 minuter!

Dagen skratt är avklarat:
Vi har en granne som är lite fanatisk när det gäller snöskottning. Hennes uppfart har varit totalt snöfri hela vintern. Men idag när jag kom ut så upptäcker jag att hon bara har skottat en liten gång fram till vägen. Genast sätter jag igång och skottar bort all snö från vår uppfart, totalt ren när jag är klar. Tänker -Det tar max 10 minuter innan hon är ute och skottar sin uppfart också! Därefter går jag in och sätter mig i förnstret och väntar.

8 minuter senare.. Gissa vem som är ute och skottar hela sin uppfart?! Man kan ställa klockan efter den människan!

Visst är det underbart med männsikor som verkligen gör det till sin livsuppgift att ha den finaste och med skottade uppfarten i området. I fekking love it!

Dessa elektriska, krångliga, osmidiga maskiner!

Åhh.. Jag blir snart helt skogstokig här hemma! Installerade en trådlös router igår men nu vill internet inte fungera på min dator. Har tryckt på varenda knapp som finns tillgänglig (så problemet kan också ligga i att jag helt enkelt har gjort något mycket dumt genom att trycka på  dessa knappar) men ingenting händer. Håller som bäst på att starta om den lilla apparaten..

Förutom att bråka med datorn är det meningen att jag ska åka och handla lite idag (kanske att jag tar det imorgon på väg hem från jobbet istället..), få säkerligen skotta en hel del snö, åka en sväng till Växjö eftersom det inte fanns några biobiljetter igår och bara ha det bra.. Så ser min måndag ut, lyxigt!


RSS 2.0