Väntar lite med att jogga utomhus igen

Det är inte att rekommendera att ge sig ut i joggingspåren vid denna tid. Lungorna fryser till is, man halkar och helt plötsligt så ligger man där men bruten vrist och ingen mobil att larma någon med. Och detta är nog ändå det lindrigaste som kan hända. Har man riktig otur kan man bli jagad av en tysk attackälg genom skogen och utan förvarning bli överkörd av en snöskoter som råkar åka förbi en lördagsförmiddag. Det ni..

Jag lyckades komma hem med hälsan i behåll, dock dröjer det nog ett tag innan jag återupptar utomhus-joggandet.

En aning trötter..

Hoppas att resterande arbetstid går fort, jag börjar bli riktigt trött. Kunde ju inte sova mer än det jag sov förra natten och eftersom jag gick upp relativt tidigt i morse börjar tiden ta ut sin rätt. Vore underbart att få åka hem och krypa ner i sängen nu, riktigt känner värmen från täcket.. Åhh.. Sooova!
Relativt lugnt på jobbet idag, några nattsuddare som är uppe och vandrar. Skönt att det är lite lagom, då känner man verkligen att det finns tid till var och en man kommer till. Man kan sitta ner en stund och prata lite, kolla hur de mår och om de har det bra. Känns skönt att kunna unna dem det..
Back to work..

Vinterpromenad

Har varit ute på en promenad i det fina vintervädret. Det är supervackert när snön glittrar och solen skiner, men faan va kallt det är. Trodde att jag skulle förfrysa både lår och rumpa när vi hade kommit halvvägs. Så det var skönt att komma hem, göra en kopp vaniljte och äta några knäckebröd. Några bitar choklad fick också följa med ner i magen, så himla gott! Choklad.. Mmm..
I natt är det jobb som gäller. Paola hade bytt bort sin ena helgnatt så det är Eva som gör mig sällskap på hemmet i natt. Ska bli kul för vi jobbar inte så mycket ihop. Animal Planet på tv eller vad tror ni? :)
Nu är det mat ute på Parkudden som gäller och sen blir det hårt jobb!

Jag börjar bli morgonpigg, helt otroligt!

Att man inte kan sova längre än till 9, vad är det för fel på mig?! Får försöka vila någon timme i kväll så att jag orkar med nattens arbetspass. Börjar nog sakta men säkert att ställa om till "dagtid" igen, känns otroligt skönt faktiskt. Det är bra att kunna känna sig trött på kvällen och sedan kunna sova hela natten.
Nu är det dags för en kort sväng till gymmet. Tänkte ta ett riktigt lågintensivpass, typ lunka på löpbandet, köra låga vikter på crosstrainern eller tävla cykling mot Greg på barnnivå..

Pepp Pepp

Wohooo! Var på Elins intensivgympa ikväll. Vilket träningspass, underbart! Var sjukt peppad innan passet och just nu är jag fortfarande på G. Fick dessutom färdiglagad mat när jag kom hem, sjukt lyxigt! Har aldrig varit på ett gympapass innan och jag blev verkligen positivt förvånad, så mycket folk och så blandade åldrar. Väldigt roligt iallafall så nu blir det definitivt fler gympapass, Hell Yeah!

Ytterligare en bok till samlingen

Då var nästa bok i samlingen utläst. Den Orolige Mannen av Henning Mankell. Mycket spännande och läsvärd bok. Som vanligt i Henning Mankells böcker får man en bild av vad som är självklart och på bara några få sista sidor kastas allt omkull och utgången blir helt annorlunda från vad man hade väntat sig. Gång på gång förvånas man av att han kan föra en så bakom ljuset, skickligt författarskap kanske. Vad vet jag..
Ikväll väntar ett intensivgympapass på Tinas Ö. Får se vad jag tycker om den träningsformen, kan komma att bli en utmaning!

Det är inget snökaos, bara vanlig vinter!

Läser lite nyheter om det så kallade snökaoset som härjade över Sverige i natt. Visst det snöade, och det blåste rejält på sina håll, men att kalla det snökaos känns lite överdrivet. Det är fortfarande vinter och då får man räkna med massa snö och även kraftiga vindar, det hör liksom till vårt nordiska klimat!
Hade det kommer 60 cm snö och blåst ordentligt i juli, då kan ni få kalla det för snökaos utan att jag ska protestera!
Ibland undrar jag om folk har någon hjärna. Vet man om att det ska snöa och blåsa och kanske tycker att det är lite obehagligt: Stanna hemma! Måste ni ändå ut och köra så ta det lugnt på vägarna, dagens bilar håller faktiskt en rätt bra standard så det är inte omöjligt att ta sig fram i lite snö.
Nu ska jag återgå till mitt bokläsande. Kom precis hem från gymmet så jag behöver slappa lite..

Trevlig bastukväll

Kvällen har vi tillbringat hos Herr Höglund. Grabbarna har bastat och druckit öl. Jag har också bastat med istället druckit cola. Käkade lite tacos och lyssnade på soft musik, fick dessutom smaka på Johans hemlagade flädersaft som var riktigt god. Mycket trevlig kväll med andra ord! Känns att man är varm inombords nu efter en stund i bastun!
Nu väntar sängen och imorgon väntar nya äventyr..

Fixar&Donar

Gick ur sängen kl halv 9 idag, lagom tid och känner mig lagom utvilad. Stora landet lagom idag alltså :)
Håller på att städa lite, dammar och dammsuger så att här blir fint. Har ätit lite frukost i farten också, en flygande macka med keso och avocado. Så sjukt gott med avocado, tänkte att jag snart skulle slänga ihop en guacamole som jag kan ha på mackan istället. Nyttigt och gott, mitt ledord för 2010.. eller inte..
Tänkte jag skulle hinna läsa lite i boken idag också. Läste lite igår innan jag somnade och jag lovar att den är superspännande! Har kommit halvvägs så det bästa finns fortfarande kvar!
Nu; Städning

Jag har gjort precis allt!

Fortsatt effektiv skulle jag vilja säga. Har tvättat bilarna. Börjat läsa på en ny bok (Den orolige mannen av Henning Mankell). Gått en promenad i kylan. Nu har jag dessutom skalat potatis och satt igång spisen för här skall göras isterband och dillstuvad potatis, min absoluta favoriträtt all time!
Tror bara att jag ska äta en stoor portion och sen ligga och softa i soffan tills det är dags att sova igen, härligt!

Jag är fortfarande vaken.

Dagens ord: Effektiv.
Shit pommes vad jag har fått mycket gjort. Ibland lönar det sig verkligen att kliva ur sängen i tid. Har fixat med en massa papper som jag har postat, har tränat på gymmet, är inne på andra maskinen tvätt, ätit frukost och ska snart äta middag, skickat lite mail och surfat runt lite på nätet och läst nyheter, letat recept osv. Snälla, säg att jag har varit duktig! :)
Vad händer i eftermiddag då? Funderar på att börja läsa en ny bok. Ska kanske tvätta bilen. En promenad i kylan skulle också sitta fint. Leta upp träningshandskar på nätet. Slappa med en varm kopp te. Sweet!

Sugarplum Fairy

Har hittat en ny låt på favoritlistan :)
Här kommer både den vanliga och akustiska versionen, jag föredrar den akustiska, vilken känsla!


I´m alive!

Oh Ohh.. Madde är vaken (eller ja, ej sovande iallafall) klockan halv 7 utan att ha jobbat natt! Otroligt! Blir nog trött om en stund och somnar om, hoppas på det..
Igår var jag piggare efter att fått sova hela dagen (så egentligen är det konstigt att jag faktiskt har kunnat sova något i natt). På kvällen åkte vi ut till Holken och kollade på när Elin och hennes scoutkompisar badade i en isvak. Det såg förbannat kallt ut så vi åkte hem och åt glass istället. Ben&Jerrys: Ananas- och passionsfruktsorbet. Mmm..
Nu får jag nog försöka hitta på något så att jag piggnar till ordentligt, eller somna om. Svårt val..

Boken är slut

Nu är boken utläst. 14 år till salu var verkligen en riktigt bra bok. Den handlar om en tjej som blir våldtagen och därefter börjar sälja sex. Hon är bara 14 år när det hela drar igång och man får följa henne genom både hemska och bättre perioder. Mycket läsvärd! Dessutom en sann historia, vilket gör boken ännu bättre.

Tänktvärt citat från boken: Inget slutar att existera för att man blundar.

Nu ska jag alldeles strax få åka hem och lägga mig. Jag behöver verkligen sova.

Läser för att hålla ögonen öppna.

Nu har halva natten gått, förhoppningsvis går den senare halvan dubbelt så fort. Just nu vill jag bara hem! Huvudet bultar och kroppen är trött.

För att hålla mig vaken har jag läst ut boken om Rambo, Tvekampen. Rätt spännande även om den tidvis var alldeles för macho för min smak. Det där med sönderskjutna kroppar och massa onödigt blod är inget för mig. Men eftersom den tog slut har jag lånat en ny bok här på jobbet, 14 år till salu heter den. Har inte kommit så långt ännu, men den verkar bra. Hemsk men bra.

Sooova...

Mår inge vidare, inte bra alls..

Jag vet inte i vilken ände jag ska börja. Mår inge vidare, mår inte bra alls för att vara helt ärlig. Huvudet känns som en sprickfärdig vattenmelon, kroppen gör ont, hela jag är såå otroligt trött. Vet inte riktigt vart jag ska ta vägen och ändå sitter jag fast på jobbet. Ångrar verkligen att jag inte ringde och sjukanmälde mig tidigare idag, alldeles för sent nu tyvärr.

Låg i sängen nästan 14 timmar natten som gick och idag har jag spelat lite tv-spel och sovit någon timme till. Hur stackars Daniel, som fick hålla mig sällskap, stod ut har jag inte en susning om. Jag blir så fruktansvärt avig och tvär när jag inte mår bra. Ingen rolig person alls. Imorgon ska jag bara hålla mig till sängen, det är nog bäst så.

Hoppas på en lugn natt på jobbet för jag orkar verkligen inte springa runt en massa. Jag orkar inte..

Stöd för motorbanan i Anderstorp

Nu har vi varit med och visat vårt stöd för motorbanan i Anderstorp.. Det var sjukt många som kom och åkte ett varv, helt otroligt vilken uppslutning.
Den vackra Camaron
Många bilar som körde på banan..
På banan i bilen..
En styck frusen Madde

Mot Anderstorp

Nu är jag på väg mot anderstorp och motorbanan. Hoppas verkligen på stor uppslutning, detta borde vara något som berör många i bygden. Det är alltså inte jag som kör, bäst att förtydliga det så att ni inte får något för er :) Ha en fin dag!

God morgon världen!

God morgon, god morgon. Ligger fortfarande i sängen och myser, får snart ta mig i kragen och gå upp.
Idag ska vi åka till Anderstorp och köra ett varv på deras motorbana. Om ni har tid: kom dit! Det behövs verkligen så många som möjligt för att banan ska kunna räddas.Tror inte riktigt att folk har förstått hur viktig en bana är för bygden och de grannar som klagar borde allvarligt överväga att flytta därifrån. Kl 13 börjar kortegen: Be there!
Dags att gå upp

Nu kommer äntligen bilderna!

Nu äntligen har jag fått upp lite bilder från förra helgens bravader i Holken!
Holken
Jag i Holken
Det där med yxor är ju manligt.. eller ja... :)
Hade hur som helst otroligt trevligt. Ikväll kommer Direktör Svensson hit och äter tacos, sweet!

Varför kan jag inte sova?!

Nu sitter jag framför datorn igen. Kan inte somna, förstår inte varför.. Kom hem strax innan 8 så i 1 timme och 40 minuter har jag bara legat och snurrat på mig. Tog upp en bok och började läsa men det funkar fan inte. Vad gör man?! Tillslut tröttnade jag och nu sitter jag här.. Funderar på att lägga mig i soffan och försöka slötitta på tv eller nåt, då kanske man slocknar tillslut.
Åhhh.. Jag vill sova!

The final inspection

En dikt som jag fick uppläst för mig i lumpen. Hittade den av en slump på internet i natt..

The final Inspection

The soldier stood and faced his God,
Which must always come to pass;
He hoped his shoes were shining bright,
Just as brightly as his brass.


"Step forward now, soldier,
How shall I deal with you?
Have you turned the other cheek?
To my church have you been true?"


The soldier squared his shoulders and said,
"No, Lord, I guess I ain't;
Because those of us who carry guns,
Can't always be a saint.


I've had to work most Sundays,
And at times my talk was rough;
I've had to break your rules my Lord,
Because the world is awfully tough.


But, I never took a thing
That wasn't mine to keep;
Though I worked a lot of overtime,
When the bills got just too steep.


And I never passed a cry for help,
Though at times I shook with fear;
And sometimes ... God forgive me,
I've wept unmanly tears.


I know I don't deserve a place
Among the people here;
They never wanted me around,
Except to calm their fears.


If you've a place for me here, Lord,
It needn't be so grand;
I never expected or had too much,
But if you don't, I'll understand."


There was a silence all around the throne,
Where the saints often trod;
As the soldier waited quietly,
For the judgment of his God.


"Step forward now, soldier,
You've borne your burdens well;
Come walk peacefully on Heaven's streets,
You've done your time in Hell!"


Let me entertain you

En timme till rapport, därefter direkt in i bilen och mot sängen. Sooova!


Trött..

Hå hå ja ja.. Känner mig som en ung flicka i en gammal gumman kropp. Jag har träningsvärk i axlar och rygg efter morgonens träningspass och dessutom är jag trött så in i norden. Förhoppningsvis så släpper tröttheten snart så att jag kan klara natten utan problem. Är inne i natt vilket är lite synd, för när man kommer ut i friska luften piggnar man verkligen till.

Idag har jag sovit en del, inte fullt så många timmar som vanligt dock. Sen fick stackars Daniel stå ut med mitt hemska humör innan jag fick lite mat i mig. Blir fruktansvärt lättirriterad och halvsur när jag är hungrig, kan inte hjälpa det. Åkte och bytte bil med pappa, spanade dessutom på en framtida bil till mig :) Spännande..

Måste jobba, har fullt upp..

Fixaren

Okej. Har jobbat, tränat och ätit frukost. Nu är det bara att duscha och sova kvar på dagordningen, i natt är det jobb igen. Orkade inte köra något längre pass på gymmet och har man inte lust så ska man inte tvinga kroppen, mycket viktigt enligt mig.
Kände mig lite som en allfixare på jobbet i natt.
En från dagpersonalen kom inte ifrån parkeringen för att hennes parkeringsbroms hade frusit, vem fixar: Madde
Sköterskan som kom hade nästan tappat en klack på skon, vem fixar: Madde
En lampa i hallen stod och blinkade, vem fixar: Madde
Tror att jag ska börja kalla mig Madde Den Allsmäktige, för jag är fan bra på allt!
Känner att jag kommer få äta upp det där... :)

Jobbnatt

Sitter på jobbet, just nu är läget lugnt. Har en hel del att göra i natt, många som är lite smådåliga. Är sock ute som hemtjänst för första gången på några veckor, känns så roligt att få åka ut och hälsa på de gamla igen. Dessutom är det roligt när de blir glada för att det är just jag som kommer, underbar känsla att få känna sig omtyckt.

Ikväll firade vi pappa genom att gå och äta på Lilla Krogen. Åt buffé så magen svällde som bara den, kände mig som en knubbsäl när jag kom till jobbet. Det värsta är att när man har ätit såå mycket man blir man ofta hungrig fortare, det är som om magsäcken töjer ut sig under en enda måltid. Får nog forska i om det verkligen är så eller inte, kunde vara intressant. :)

Nu är det dags för lite jobb i tvättstugan

Nya träningsskor

Åhh, Sushin var verkligen så himla god. Det var alldeles för länge sedan jag åt sushi, men nu när det har öppnat en sushi-bar i Värnamo får det bli ändring på det. Mums var ordet!
Har gått lite på stan idag också. Hittade ett par nya löparskor på rean, helt otroligt att det fortfarande går att hitta saker på rea. Men har man små fötter så är det kanske inte så många som köper skor i just min storlek. Bra för mig, mina gamla skor har nämligen börjat ge sig lite. De har hängt med sen 2007 så det var verkligen på tiden med ett par nya. Ska använda de andra som inneskor/gymskor och ha de nya när joggingen utomhus drar igång till våren.
Har även köpt en present till min pappa som fyller år idag. Grattis pappa! En riktigt bra present om jag får säga det själv, den kommer göra nytta!

Förresten, den gröna lilla klicken jämte sushibitarna är inte någon form av avocadoröra. Ibland måste jag ha tappat hjärnan total för jag lassade på ordentligt och det brände till fint i munnen innan jag kom på; -Fan, det är ju wasabi!

Idag lyxar vi till det med sushi,

0-101fd7b48c57d5d346bbb058f6c39357.png

Idag lyxar vi till det med sushi, såå gott!


Håll tummarna för Sverige ikväll!

Tror ni att jag kunde sova länge idag eller?! Prick 8 öppnar jag ögonen och är alldeles för pigg för att somna om. Har legat och läst lite istället. Håller just nu på med boken om Rambo, jag skojar inte. En helt otrolig man som springer naken runt i vildmarken och dödar alla i sin väg, lite väl macho för min smak!
Tänkte åka in mot staden, träna lite och springa i några affärer. I natt är det som sagt jobb som gäller. Kommer med största sannolikhet att missa Sveriges match mot Polen. Förlorade ju på något konstigt vänster mot Slovenien igår, hur detta kunde hända har jag inte en aning om. Sverige spelade ju så bra i första perioden men i andra fallerade allt totalt, synd! Men ny dag, nya tag!

Handboll ikväll!

Okej okej.. Det är visst handboll som gäller på tv:n idag. Min internet-tv-tablå visar fel och det är herrarna som spelar i afton! Underbart!
Just nu står maten i ugnen. Slår på stort med rostade rotfrukter, fyllda kycklingbröst och supermumsig yoghurtsås. Till detta serveras öl och cola dagen till ära. Det blir en bra kväll, bara Sverige kan se till att vinna också! Får försöka smita över till P3 galan och spana lite emellanåt också, den store herr Winnerbäck ska ju uppträda. Ohh, det blir en bra kväll! :)

Nu räcker det väl med snö?!

Kan det inte sluta snöa snart?! Tycker att det ligger fullt tillräckligt med snö på marken, det är redan tillräckligt halt och det är dessutom inte roligt att ofrivilligt sladda med bilen i varenda kurva. Men visst, mysigt är det ju förstås :)
Har tränat, ätit middag, handlat plåster, fixat med massa papper, sökt några jobb och det bästa av allt: duschat! Nu känner jag mig rätt nöjd med dagen. Imorgon ska jag jobba natt så jag har planerat en lååång sovmorgon för att slippa lägga mig fram på eftermiddagen.
Är en aning besviken idag, trodde att det var herrarnas handbollsmatch som sändes på 4:an idag, men det var damernas. Inte för att vara otrevlig mot damerna, men jag såg fram emot att få se grabbarna igen. Det är nämligen bara dem jag har haft koll på tidigare. Men å andra sidan sänds P3 Guldgalan ikväll och det är definitivt inte fy skam.

Dagens korta

Jag är helt förvånad. Vaknar kl 8 och är pigg, det har inte hänt på år och dag. Inte sen jag började jobba natt iallafall.. Den här lediga veckan har verkligen gjort skillnad. Har till och med ätit frukost som omväxling, känns ju inte såå lönt att slänga i sig en macka om man vaknar vid 12 och ska luncha vid 13. Pluspoäng till Mads..
Tänkte bege mig till gymmet om en stund, alltid skönt att träna på förmiddagen för då är det knappt några andra människor där. Då har man löpbanden för sig själv, underbart! Sen ska jag fixa och dona lite, har en del pappersarbete som måste ordnas. Lätt som en plätt när kroppen är full av energi efter träningen. På tal om plättar, våfflorna igår blev kanon. Gott med hallonsylt på, mums!

Det blir nog bra med tiden

Har haft en jobbig kväll, huvudet har fått vrida och vända på många saker. Var ute och gick med en kompis ikväll, en kompis som jag har känt länge och som beslutade sig för saker som kanske inte var helt självklara för mig. Men allt jobbigt kommer för eller senare bli bättre och till slut kanske det faktiskt visar sig vara helt rätt.
Nu sitter jag iallafall i sängen med datorn framför mig. Ska göra våfflor (eller stavas det våffler i plural..?!), har längtat länge efter det. Känns som om kvällen kommer få ett helt okej avslut trots allt tänkande. Lite tv-tittande, bra sällskap och massa god mat kan bota det mesta!

Meet my new best friend Greg..

Tillbaka framför datorn. Har precis kommit hem från gymmet, ett lugnt och fint träningspass på ca 1, 5 timme. Hittade en ny asgrym cykel där man kan tävla mot  den fiktiva personen "Greg". Jag varvade honom, 3 gånger! På ett 25 minuters lopp vann jag med 3,5 minut, vad man känner sig duktig! My gosh.. Jag behöver nog börja träna med lite folk så motivationen ökar, för jäklar va kul det är att vinna :)
Nu ska jag in i duschen, men borde man inte förtjäna att lukta gott när man har varit så duktig och tränat?! Svett borde lukta gott..

Ingen kontroll på boll

God morgon allihop. Eller ja.. Har faktiskt varit vaken ett bra tag nu, men inte orkat skriva något. Har istället försökt mig på att göra några övningar på min nya gymboll. Ni vet en sån där stor boll som man kan göra massa konstiga övningar på hemma. Kan erkänna att det inte går såå bra, har trillat av ett antal gånger nu så blåmärken har jag gott om. Men även om det är svårt så är det faktiskt jäkligt roligt, hade någon kommit och kollat in igenom fönstret så kan jag lova att de också hade skrattat!
Ska alldeles strax börja förbereda lite lunch, sen blir det en sväng till gymmet i eftermiddag. Hoppas att det går bättre än min fight med gymbollen.. Ha ha..

Tillbaka till civilisationen

Har precis ätit lite tacos, såå himla gott! Sitter och kollar lie på blåsningen nu, rätt roligt program. Tur att man slipper vara med om något sånt :)
Var ute i Holken igår, hur kul som helst. Eldade en massa för att få upp värmen, grillade kött, gjorde bakad potatis, sov på liggunderlag i en stoor sovsäck. Kan erkänna att det var lite småkallt så att få sova i en säng i ett uppvärmt rum i natt känns verkligen som lyx. Men det var hur mysigt som helst, kan lätt tänka mig att leva lite scout-liv några gånger per år. Tog lite kort igår, så jag får försöka få tag på kamerasladden snart så ni också får se lite..
Nu är det dags att softa lite. Sov gott Babes..!

Jag har en väldigt speciell sågsti

0-738fa215fe34fbcdc739c3f9809893b0.png

Jag har en väldigt speciell sågstil, inte den mest praktiska ska erkännas.


Destination: okänd

Just nu befinner jag mig i Smålands djupaste skogar, i en liten hydda under jorden.. Ungefär som en mysigt inredd jordkällare. Vad gör jag då här? Jaa, den som kunde svara på det.. Jag ska alltså tillbringa natten här, eldandes i en stor kamin. Lite friluftsliv så här på vintern, very nice! Behöver uppdatera mina lumpar-skills :) har med mat att äta, öl och Cola att dricka så ni behöver inte vara oroliga.. Ha en fin kväll för det ska jag ha!

Inte helt på topp

Känner mig fortfarande lite hängig.. Har dock sovit måånga timmar inatt, vilket var väldigt bra eftersom jag inte sov någonting igår efter jobbet. Det gick bara inte att sova, konstigt! Men men, man ska väl ha sådana dagar också?!
Har iallafall varit inne på gymmet en sväng, lunkade lite på löpbandet och körde med extremt lätta vikter. Tänker inte bli förkyld nu så träning med lågt tempo funkar nog bäst. Hoppas på att bli frisk tills ikväll, har i och för sig inget planerat inför kvällen men det är ju ändå fredag och då vill man vara pigg och må bra!
Nu ska jag ta en dusch och äta lite mat. Finns fortfarande lite flygande jakob kvar :)


Åhh nej..

Det är definitivt något som är fel just nu, huvudet känns som en vattenmelon och jag är rätt snuvig. Låt mig slippa förkyldning..!! Skönt att man snart få åka hem och lägga sig, kanske kan sova bort hela skiten med lite tur.

Nu är det bara sista rycket kvar, ska strax gå en sista runda och kolla till alla gamla innan det är dags för rapport. Idag ska det bli underbart skönt att få åka härifrån, lägga sig i sängen och sooova! Får hoppas att radion bjuder på härlig musik på vägen hem så att man orkar hålla ögonen öppna! :)

Jag har inte tid att vara förkyld nu!

Jaha.. Känner mig lite halvförkyld, näsan rinner och det känns nästan som om jag hade lite feber. Min arbetskamrat Paola går runt och snorar som fasiken, är det någon som har smittat mig så är det hon. Förhoppningsvis så känner jag mig bättre när jag har fått sova lite efter jobbet.. Har verkligen inte tid att vara sjuk, jag ska ju ha min lediga vecka nu! Hopplöst..!

Läget på jobbet är fortfarande relativt lugnt. Springer på larm och Paola halvsover lite, förhoppningsvis så försvinner hennes förkyldning så att hon orkar jobba imorgon också.. Börjar bli lite småhungrig, men jag är inte direkt sugen på något som finns här på jobbet. Tänkte äta lite soppa när jag kommer hem istället, gott!

Nu larmar det igen, dags att springa!

Njuter av tystnaden

Vad gör jag egentligen, jobbar och sover?! Det blir oftast så när man jobbar natt. Är vaken ca 5 timmar innan jobbet börjar igen. Men dom 5 timmarna är oftast de timmar man uppskattar allra mest. Idag hann jag med mycket, både duscha, handla och laga pizza :)

Just nu är det rätt lugnt här på hemmet, de flesta sover som bäst vid denna tid. Framåt 5-6 börjar nästan alla vakna till liv och ringer som dårar på larmet så man njuta av tystnaden just precis nu.. Njut, njut, njut.. Så nu är det dags att jobba igen..

Kolla in f?rgen p? gr?nsakssoppan,

0-56e21fa146760c9a3ed786632a39674f.png

Kolla in f?rgen p? gr?nsakssoppan, underbar! Lite lila-r?d efter r?dbetan som fick f?lja med..


Äntligen hemma!

Nu ska jag snart få sova lite, känner mig som en zombie just nu. Har till och med varit så pass seriös att jag lagat grönsakssoppa nu efter jobbet. Var hungrig men ville inte äta "riktig" mat eftersom jag bara skulle gå och lägga mig. -Soppa! Hell Yeah! tänkte jag och skivade upp lite rotfrukter och slängde i en gryta med några buljongtärningar.

Om ni inte hör från mig på några timmar så ska ni vara glada, då sover jag säkert super gott!

Hemskt vad tiden går fort..

Oj vad tiden har runnit iväg här i natt. Blev helt chockad när jag för en liten stund sedan kollade på klockan och insåg att den snart är halv 5. Om tre timmar ligger jag i sängen och snarkar gott, det ser jag fram emot!

Natten har varit lugn och skön, det ringer lite då och då, men man hinner sätta sig och prata lite emellanåt och det är stunder som jag verkligen uppskattar. Vi har skrattat lite åt min hår-incident, pratat lite om hur arbetet fungerar på olika ställen vi har jobbat på, skrattat lite på en resa som bokades lite hastigt och lustigt. Skönt att bara få lättsnacka lite..

Men man börjar bli lite småtrött nu framåt efternatten. Om det inte ringer någon på en stund finns det risk att jag halvsomnar lite, mmm... :)

Jobb!

Jobb igen, känns så skönt att få något annat att tänka på än det förbannade håret :) Fick dessutom en extra natt att jobba imorgon, alltid skönt med extra pengar! Desutom jobbar jag med Lena i natt och då går alltid nätterna super fort, det är bra fart på henne vill jag lova!

Imorgon blir det till att sova så att jag orkar med natten. Om jag orkar så blir det definitivt en sväng till gymmet också, det är välbehövligt! Vore skönt att ta ut alla aggressioner på löpbandet, så är man lugn och harmonisk sen.



Daniel: Tack för att du står ut med mig och mina hemska hårexperiment. Du är bäst!

Riktigt katastof bad-hairday!

Fan fan fan.. Åhh va trött jag blir! Har en riktigt bad hairday x2. Började med att jag skulle bleka håret igår, vilket gick helt åt helvete, och fortsatte idag med att syrran var tvungen att klippa av en massa och att håret blev orange/rött när vi färgade om det. Nu sitter jag med ny färg i håret, hoppas verkligen att det blir bättre denna gången..! Ingen big deal egentligen, men man blir ju så ledsen när det inte blir som man har tänkt sig..

Ska rycka upp mig lite nu, det växer ju ut..

Promenad på G

Far runt som en virvelvind, kan inte hitta mina strumpor. Tänkte ta en lång promenad innan jag åker in till stan och hämtar systeryster som ska klippa mig i eftermiddag.. 

Steg upp för någon timme sedan, jobbar ju i natt och då är det skönt att sova läänge så slipper man halvsova en stund på eftermiddagen. Har käkat lite flygande jakob som blev över sedan gårdagen, så energi finns det gott om nu inför promenaden. Funderar på att göra lite grönsakssoppa ikväll, är sjukt sugen på det.. Gott, gott!

..nu måste jag gå!

Mat och träning..

Det luktar mat.. Har slängt ihop lite flygande jakob som står i ugnen och den luktar verkligen jätte gott! Hungrig, hungrig!

Ska börja med att tacka Frida: Jag struntar i att se filmen om den inte är lika bra som boken.. Läste det sista i natt och jag både grät och skrattade om vartannat igen, underbar bok! :)

Vad händer då idag?! Hmm.. Det blir definitivt en sväng till gymmet, låångt pass på gång. Kanske skulle ta och göra lite smoothies tills i kväll också, kunde vara fint till kvällsmat. Är sjukt sugen på glass också. Undrar verkligen hur det ska gå med önskan om att börja äta lite vettigare/nyttigare mat. Hittills kan jag nog inte säga att det går framåt direkt. Men va fan, bara man mår bra :)

Ni bara måste..

Hur fasiken kan man bli så tagen av en bok?! Ska jag skylla på att det är natt och att jag inte har sovit speciellt bra, eller vad ska jag egentligen skylla på? De senaste timmarna (när jag inte sprungit på diverse larm och dylikt) har jag gråtit, skrattat, förundrats... Hela känsloregistret har varit delaktigt när jag följt de olika karaktärerna i boken. Återigen (och nu har jag faktiskt kommit strax över 200 sidor..) läs boken! P.S I love you!

Boken väcker många tankar om kärlek och vänskap. Jag är otroligt tacksam att jag har så många runt omkring mig som älskar mig för den jag är. Många fina vänner har jag och jag hoppas att de vet hur mycket jag bryr mig om dem. Tänk att dö och inte ha någon vid sin sida? Tänk om ingen skulle minnas vem jag var? Boken visar verkligen att man måste leva, motgångar kommer alltid att finnas men det gäller att klarar sig igenom dessa och kunna leva fullt ut ändå.

Väldigt seriöst skrivet såhär på morgonkvisten men oj oj vad boken sätter igång både tankar och känslor!

P.S I love you

Åhh.. Har börjat läsa en ny bok nu. Hittade P.S I love you i ett skåp här på hemmet och efter första sidan var jag fast. Underbar bok! Det är konstigt att man kan få en sån varm känsla i hela kroppen av att läsa en bok, språket ger en energi och handlingen fängslar en totalt.

Har bara kommit 50 sidor men jag kan redan rekommendera boken! Den ska tydligen finnas som film också, måste genast hitta denna! Loveli!

Sockerfest!

Har en sockerfest på jobbet i natt, kladdkaka och smågodis i en hejdundrande blandning. Kommer hamna i sockerkoma inom kort så det är väl bäst att uppdatera medans man ändå kan hålla ögonen öppna.

Telefonen ringer och jag har sprungit fram och tillbaka i korridorerna, värsta träningspasset. Ryggen gör ont och alvedonen hjälper inte. Nu har jag klagat klart. Hur har eran kväll/natt varit?

Jag har bara tagit det lugnt idag, vaknade rätt tidigt och hade svårt att somna om. Tog en lång promenad i kylan med Daniel och sen lagade vi tacos, otroligt härligt och gott. Vädret var ju underbart, solen höll på att gå ner så snön var lite gul/orange och gnistrade så vackert. Gillar vintern, den har sin charm. Men sommaren borde nog skynda på sin ankomst lite ändå, sommar och sol baby :)

Nu måste jag jobba..

Stackars lilla miljonär

Läste precis en artikel på aftonbladets hemsida. En man som kört alldeles för fort och fick 2 miljoner i böter. I Schweiz har de tydligen böter som grundar sig på vilken inkomst man har. Men frågan är om det verkligen är rimligt att betala 2 miljoner i böter för en fortkörning, visserligen en väldigt grov fortkörning och inte den första heller, men jag undrar jag..

Får hoppas att den lilla miljonären men den fina Ferrarin tänker ett steg längre nästa gång han får en tegelsten på foten som gör det svårt att få upp gaspedalen.

Länk till artikeln: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6400103.ab

Så nära får ingen gå

Slänger in en liten video bara så där. Här har ni en låt som jag lyssnade mycket på ett tag i mina yngre år.
Kent med Kräm (Så nära får ingen gå).


Sovklockan tickar

Jaha, då var klockan snart kvart i tre. Det är nog en av de segaste tidpunkterna på dygnet. Allt mellan 2 och 5 är döden, man blir trött och sliten helt utan anledning (eller ja.. Enligt kroppens inbyggda sovklocka är det förstås sovdags för länge sedan så det kanske inte är helt utan anledning..).

Kan redan nu förvarna er om att jag förmodligen inte kommer att uppdatera förrän sent på kvällen/natten imorgon för på dagen kommer jag att: Trumvirvel....... Sova! Men jag jobbar natt även imorgon så då kan jag nog slänga in en update eller två. Börjar bli dags att uppdatera med lite bilder också, har varit extremt dålig på det. Bättring Madde, gör om gör rätt!

Kladdkaka till de som jobbar!

Jag och Paola har precis tryck i oss varsin kladdkakebit, mycket gott men väldigt sött! Lite vaniljsås till det också, extra nyttigt! Tur att jag tränade lite innan.. Hoppas på en riktigt lugn natt, skulle vilja läsa lite i min bok som jag fick i julklapp. Gillar att läsa på nätterna, det håller huvudet igång även om kroppen blir trött på att sitta still.

Har satt upp lite tavellister i mitt rum idag, nu är det nästintill färdigt. Bara lite ljus och saker som ska upp på listerna, sedan är allt helt totalt klart. Känns så skönt och jag trivs kanonbra där ute. Lite kallt emellanåt, men jag överlever!

Nu är det dags för lite tv-tittande och sen håller vi tummarna för att natten går fort!

Gymbabe

Precis hemkommen från gymmet, underbart! Har maxat ordentligt idag så kroppen är trött. Men fullkornsmakaronerna står på spisen och dessutom hittade jag köttfärssås i kylen och när det är uppätet kommer kroppen vara pigg igen.
Funderar på att lägga om kost och träning lite, försöka mig på en riktigt seriös period. Bli en riktig gymbabe :) Har ju lite baskunskaper och att hitta info om träning är inget svårt, internet är fullt av tips och trix. Dessutom är det jäkligt roligt att laga mat så det vore inte heller vara alltför svårt..
Nu; Mat!

Vuxen?! Jag?! Inte då..

Vilka förmaningar man får när man har varit ute på isen och gått en promenad, i mörker dessutom. My god, jag som trodde att jag var en vuxen människa! Kan faktiskt försvara mig själv med att det var Daniels idé och att vi gick i ett skoterspår. Summa sumarum; Håller det för en skoter så håller det för mig!

Imorgon ska jag sätta upp tavellister i mitt rum, blir fett niice! Sen blir det nog en sväng till gymmet också. Nu blir det Paradise Hotel på tv6-play. Hjärnbefrielse!

Kort update

Med tanke på bilderna hade jag nog väldigt roligt i  tisdags :) Skämt åsido var det en riktig toppenkväll, dansade som aldrig förr vill jag lova! Var trött igår så bloggen fick ligga nere..

Idag har vi flyttat saker från Forsheda till Parkudden hela dagen. Oj oj vad vi har kört! Gräsklippare, verktygslåda, lämnat saker till erikshjälpen, lämnat saker på tippen, kört stor-klockarna osv.. Fulla släp! Nu har vi lite kaffepaus, sen tar vi nya tag.

Hell Yeah! <3

harrys baby!

4ca28de40a429d7abab04426ce4641a2.png

harrys baby!


vi är på väg till harrys.. :)

63ad2fab5a27c8a359d102e80521ba7c.png

vi är på väg till harrys.. :)


Jag har kul på förfesten!

0-50d3c4b5fc3f865cca59fd772f011051.png

Jag har kul på förfesten!


Dagens korta

Sovit, städat, läst bloggar, bloggat själv, kollat på nyheterna, funderat på att gå och lägga mig igen, beslutat mig för att vara vaken, kollat på snöovädret, spanat in gamla kort, börjat kolla på film, slutat kolla på film.
Det är ungefär vad jag har gjort idag. Nu är jag hungrig!

Hemska ringsignaler!

Om en timme sitter jag i bilen på väg hem mot sängen. Det är största motivationen just nu. En varm säng med täcke och filt, härligt!

Det har varit en jobbig natt, många gamla som inte kunnat sova och därför ringt som tokar på sina larm. Förståeligt till viss del, men att lyssna på telefonens förbannade ringsignal är inget som känns så inspirerande vill jag lova! Kommer drömma mardrömmar om detta hemska ringande. Påminn mig om att aldrig skaffa en telefon där man inte kan byta ringsignalen till någon rolig låt eller annan melodi som piggar upp istället för att fräta sönder hjärnan.

Hörde precis på nyheterna att en by uppåt landet ska få temperaturer på nedåt -44 i natt. Tur att man bor lite i söder så att temperaturen inte sjunker så mycket. Brr, då hade jag frusit ihjäl.. Tur att långkalsongerna är uppfunna :)

Nu är det dags för sista rycket. En chokladbit i magen, ett glas vatten och sen är jag på G!

Tågluffa i Europa, det vore väl något?!

Sitter och funderar lite. Har just kollat på en film, eller ja snarare delar av en film, där huvudpersonerna är ute och reser med tåg i europa. Åhh va sugen jag blev! Är just nu sjukt sugen på att tågluffa runt om i Europa. Tänk vad mycket man kunde få se och uppleva! Skulle besöka Spanien, Frankrike, Italien, Turkiet, Irland, England, Tyskland, Grekland... Oj oj.. Jag skulle vilja besöka alla länder!

Ett sånt där Interrail kort kostar ju bara 2500 om man är under 25, då har man 10 resdagar inom en 22 dagars period. Billiga ställen att bo på finns ju alltid och mat kan man också hitta för en billig peng. Det behöver ju inte kosta enorma mängder pengar att vara borta ett par veckor egentligen. Det tåls att funderas på!

Ska fortsätta jobba lite nu, har precis ätit ett par mackor med riktigt god fyllning, mums!

Inför det nya året

Nu har jag äntligen fått tummen ur och skrivit ner några saker som jag funderat på inför det kommande året.
 
Jag vill börja träna mer intensivt, få med fler muskelgrupper under träningarna och bygga lite muskler.
Jag vill börja laga mer mat, nyttig och god mat som ett bra komplement till träningen.
Jag vill läsa och utbilda mig till något som jag sedan kan jobba med ett bra tag framöver (sjuksköterska till exempel).
Jag vill umgås mer med de kompisar som jag trivs med och sluta bry mig om vad andra folk tycker och tänker.
Jag vill åka utomlands, någonstans där det är varmt, där maten är god och där landet är vackert.
Jag vill bygga klart mitt sängbord och få färdigt mitt rum på Parkudden.
Jag vill ha semester och inte jobba hela sommaren.
Jag vill spendera mer tid med min familj, de som betyder mest för mig.
Jag vill jobba mer och då gärna fler nätter.
Jag vill åka till Göteborg med Daniel, gå på musikal och äta god mat.
 
Nu gäller det bara att omvända alla vill till ska! Inga problem för mig!

Jag får liksom ingen ordning..

Jag förstår inte hur jag alltid kan vara så fruktansvärt trött. Känns som om jag har varit konstant trött i flera dagar nu. Har svårt att sova och väldigt svårt att vända tillbaka på dygnet efter nattjobbet. När man väl har lyckats vända tillbaka så är det naturligtvis dags att jobba igen. Lite knepig situation. Vill ju gärna sova på natten när jag väl är ledig från jobbet.. Imorgon ska jag banne mig sova hela dagen, ska inte ställa någon väckarklocka utan bara sova ut..

Dessutom är det något som ligger och gnager i bakhuvudet. Tänker en massa men jag vet inte riktigt vad jag funderar på egentligen. Reder inte riktigt ut mina egna tankar, hur konstigt det än låter. Jag är nog lite knäpp helt enkelt :) Har alltid haft lättare för att reda ut tankarna medans jag skriver så man kanske skulle göra ett försök. Får öppna ett word-dokument och låta orden falla på plats..

Dags att fortsätta jobba, 4 timmar to go..


Lyckad start

På jobbet igen. Nytt år och allt :) Känns över förväntan!

Idag har jag ägnat nästan hela dagen åt att flytta motorcyklar. Daniel fick låna en hästtransport så i den har vi fraktat motorcyklar från Forsheda till Värnamo i flera omgångar. Kallt var det, men långkalsonger gjorde susen. Får hoppas att kylan håller i sig för blir det fint väder på onsdag så ska jag försöka mig på lite skridskoåkning. Har inte åkt sen högstadiet så det kan bli intressant.

Det nya året har förresten börjat väldigt bra. Tillbringade fredagskvällen ute på Parkudden med god mat och film på tvn. Igår så var jag och Daniel i Jönköping, var på IKEA, A6 och på Rosenlundsbadets relaxavdelning. Lyxigt minsann! Spelade alfapet med mamma, pappa, Petra, Viktor och Daniel på kvällen, det gick mindre bra. Men helgen har varit fantastisk, annat kan jag inte säga!

Nu ska jag micra lite pizza och softa med Paola.

Gott Nytt År!

0-1804354d930fe15a9babb58458819bfe.png

Gott Nytt År!


RSS 2.0