Gott Nytt.. och allt det där..

Jaha, imorgon är det alltså nytt år.. igen! Sitter här framför datorn, färdigsminkad och iklädd mina nya leopardklänning. Känns som om det nya året kommer att få en riktigt bra start..
Visst är det nu, precis nu, man ska skriva om allt man har varit med om föregående år och vad man hoppas på inför det nya året?! Guess what; Det tänker inte jag göra! Jag ska snart vara på fest så jag har helt enkelt inte tid. Jag vill bara passa på att önska er alla en riktigt bra start på det nya året.
Var ni än är, vad ni än gör: Gott Nytt År!

Fruset Blod

Oj oj, nu har jag läst ut den andra boken i Vampire Academy serien. Här går det undan med bokläsningen vill jag lova.

Den första i serien heter "Törst". Mycket spännande läsning där man får följa en ung vampyr under utbildning att bli beskyddare åt en annan sorts vampyrer. Det händer mycket hela tiden och boken riktigt spännande. Den andra boken "Fruset Blod" tar vid där den första boken slutar, fortsatt spännande alltså. Det märks att böckerna är skrivna för lite yngre människor, typ tonåringar, men ändå är de bra underhållande. Perfekt nattläsning eftersom man inte behöver tänka speciellt mycket själv. Skönt!

Känns som om detta inlägget blev som ett sorts boktips, ni får stå ut med det. Jag är helt enkelt för trött för att komma på något vettigt att skriva, men ändå för dum för att låta bli..

Läser..

Sitter på jobbet igen. Just nu inkurad i min tjocka metaltown-tröja, fryser lite. Beror nog på att jag har suttit stilla en stund, lugnt och skönt. Håller på att läsa andra Vampire academy boken, fruset blod. Spännande även om den går alldeles för snabbt att läsa ut. Sidorna bara rinner iväg.

Dagen gick ut på att sova, vaknade inte förrän 16. Sen åkte jag och Daniel och handlade inför den förrätt som vi ska tillaga på nyår. Blir mycket smått och gott :) Ska tillaga det mesta imorgon, förhoppningsvis, så att man kan softa på nyår och ägna sig åt att göra sig fin och ha det bra istället för att stressa med massa matlagning.

Usch, jag känner mig lite sliten idag. Konstigt eftersom jag ändå sov rätt många timmar.. Hoppas på att man är pigg som en lärka imorgon istället :)

Snart nytt år.. igen..

Jaha, då var det den 29 december. Inte långt kvar tills det nya året börjar, fy fan.. Har inte tiden gått alldeles för fort? Tror inte att jag har haft ett mer innehållsrikt år på väldigt länge. Fast så kanske man tänker varje år..?! Vad vet jag. Får ta en nyårs-resumé av det gångna året en annan dag, kunde vara spännande.

Nu är det 2 timmar kvar till rapport, skönt! Har haft en ovanligt lugn natt. Jag och Lena är väldigt förvånade över att det inte har ringt mer, men de gammla kanske är trötta efter allt julstök. Jag har läst ut den bok som jag började läsa igår kväll, 240 sidor bara sådär. Den handlar om vampyrer och en vampyrskola, mycket spännande vill jag lova. Syrran har fortsättningen hemma så blir det lugnt imorgon vet ju jag vad som väntar. Skönt att få läsa och anstränga både huvudet och fantasin en aning.

Nu ska jag slänga i mig en skumtomte och vandra runt i korridorerna.

Monster

En riktigt bra låt av Itchy Daze, värd att lyssna på :)



Hold me, tell me everything is ok..
Show me there´s a way to beat the monster.
Save me, make it go away..

Julledigt..?!

Dags att uppdatera lite igen. Jag har haft lite julledigt från bloggen ett tag. Har ätit mat, spenderat tid med familjen, jobbat, fått julklappar, varit på bio, sovit och myst i mängder. Har haft en underbar jul!

Idag har jag bara sovit, jobbar i natt så jag försöker sova igen alla timmar. Gick inte upp förrän 11.40 idag, härligt att få sova ut! Sen har jag gjort kyckling- och pastasallad, vikt lite tvätt och nu ska jag in i duschen en snabbis innan jag åker in mot stan.

Var på bio igår förresten. Såg Avatar. Vilken underbar film, såå bra! Hann dessutom gå lite på stan i Växjö innan bion och jag hittade 3 goa tröjor på rean, inte helt dåligt det heller :)

Hinner nog uppdatera lite mer i natt på jobbet..


God Jul

3f45be441103cdf92d2fc8203010b932.png

God Jul


God Jul

Nu är klockan snart halv 7 och alldeles strax är det dags för min rapport.

Jag vill passa på att önska alla en riktigt God Jul. Vet inte när jag kommer uppdatera idag, det blir ju lite tajt med tid eftersom jag ska sova, äta mat, umgås med familjen och jobba natten som kommer. Men detta kommer säkerligen bli en av de bästa julaftnar någonsin! Jag har det på känn..

Ta hand om varandra!

Tänk om..

Åhh, tänk om klockan vore 7 istället för 5. Då hade jag suttit ute i matsalen och rapporterat nu, det hade varit fint. Men 2 timmar går ändå relativt fort tack och lov..

Tror att halva hemmet är vakna i natt, telefonen ringer stup i ett. Tur att Emma har det lugnt ute så att vi kan turas om lite. Ingen vila här inte. Alla är kanske nervösa inför julafton, det är ju trots allt en speciell dag för väldigt många.

Oj, nu ringer det.. igen..

Snart julafton

Om 10 minuter är det alltså julafton. Sitter på jobbet och fikar med Emma. Vi har laddat upp ordentligt med kakor, godis, chips och cola. Som om vi inte får nog med sötsaker imorgon ändå :) Kommer hamna i sockerkoma..

Än så länge är allt rätt lungt, men det kan ändra sig. Det vet jag sedan tidigare. Hoppas bara att allt flyter på så att amn får komma hem någon gång, inga större missöden alltså!

Nu, mer fika!

Jag och gumman myser i soffan..

0-2c0ea3f8cb6d60a843325aff904409ec.png

Jag och gumman myser i soffan..


Såå nöjd!

Nu är precis allt fixat inför julen. Gjorde det sista julgodiset idag, var runt med några julkort och handlade Viktors julklapp :)
Nu ska jag ladda inför nattens jobb, ska alltså försöka sova några timmar så att jag är relativt pigg imorgon!
Sov gott..

Dan före dopparedan

Imorgon är det äntligen julafton, som jag har längtat!
Daniel kommer hem från Thailand
Brorsan kommer hem från Göteborg
Man får äta massor med julmat
Tomten kommer med paket
Wiiee...

Jobbar med andra ord både i natt och natten mot juldagen, men det gör absolut ingenting! Får helt enkelt dra ner på sömnen en aning och förlita mig på att kroppen pallar ändå :)

Kamoflage..?

Ni skulle bli livrädda om ni såg mig nu. Är helt grön i ansiktet, har precis lagt en lermask i ansiktet. Känns skönt och lyxigt att få ta hand om sig själv och sin kropp lite nu inför julen. Ska åka till gymmet och ta hand om kroppen lite extra imorgon, det vill säga köra stenhårt med både löpning och vikter.
Ikväll har jag ätit tacos med familjen. Tittade dessutom på när mamma och pappa skulle ta in granen. Herregud  är det enda man kan säga. Pappa ligger och svär under granen och skruvar hejvilt, medan mamma står och håller i granen samtidigt som hon försöker se om den står rakt eller inte. Pappa blir lite halvsur och jag och mamma försöker hålla oss för skratt. Vilken familj jag har. Underbar! Att man inte spelar in sådana stunder, de kan man skratta gott åt i många år.


Nu, läggdax!

Julstress

Idag har jag för första gången känt av lite julstress. Brukar lösa alla julklappsbekymmer långt innan december har kommit till vårt land, men i år har det varit lite annorlunda. Idag stod jag till exempel 30 minuter i kö för att få köpa en gran till mamma och pappa. Det finns inga granar att få tag på i Värnamo så jag och minst 100 personer till stod utanför dörrarna till Blomsterlandet och väntade på att de skulle öppna för att sedan rusa in och grabba tag i första bästa gran. Helt otroligt. Sen hade jag inte fixat brorsans julklapp och födelsedagspresent heller, men det gick rätt enkelt när jag väl kom ner på stan. Har dessutom handlat en massa och gjort några julkort. Har haft fullt upp hela dagen lång!
Nu sitter jag med underställ och mystofflor på. Katten ligger jämte och spinner. Har glögg i en kopp framför mig. Livet är fint!

Trevligt sällskap!

Sitter och mumsar på en knäck, de blev sådär bra.. Det där med julgodis är inte riktigt min grej tyvärr, men det är roligt att baka iallafall!
Frida har varit här på Parkudden och hälsat på idag, hon fick även sitt hår klippt av systeryster. Mycket trevligt iallafall, jag gillar hennes sällskap! När hon åkte hem för kvällen så tog jag och syrran en sväng till stan och solade lite (något vettigt måste man ju göra). Lyckades inte bränna mig för en gångs skull, helt otroligt! Därefter åkte jag till Knoddas, snackade lite skit och kollade en stund på Färjan och någon udda actionfilm. Härlig avslutning på kvällen.
Nu ligger jag i sängen, tänkte försöka sova lite för jag ska upp tidigt imorgon, har massor att göra!

Snabb update

Uppdaterar bara en snabbis, har fullt upp här hemma. Frida kommer om en stund och jag håller på att koka knäck. Hoppas att den blir bra, känns som om jag kommer misslyckas lite :) Tänkte göra chokladfugde och kanske något mer julgodis senare ikväll. Det är rätt mysigt att stå och baka lite, luktar gott gör det också.

Kanske skulle försöka mig på att göra lite glögg också, det vore väl något..?! Gott tror jag..

Flex

Nu har Viktor fått sin söta kattunge. Flex ska han heta, efter en fitness-kille som tydligen är populär (har inte såå stor koll på kändisar inom fitnessvärlden).. Det värsta är att jag också har hittat en liten katt som jag är helt tokförälskad i. Brorsan till Flex var så himla söt och go. Om det är något jag skulle vilja ha i julklapp så är det han! När man lyfte upp honom så började han direkt att busa och pussas en massa, hjärtat smälte totalt..

Sitter på Parkudden nu, har en liten Rasmus i knäet och det är inte heller fy skam. Funderar på att gå och lägga mig om en stund. Huvudet värker och febern börjar komma tillbaka. Behöver nog sova lite så är jag frisk imorgon när Frida kommer och hälsar på!
Daniel skickade precis ett meddelande att man kunde se honom på nätet. Det satt en webbkamera uppe på en av barerna de har besökt, så nu har jag spanat in de fyra grabbarna. Sitter och dricker öl i värmen, lyxigt!
Man kanske skulle ta sig en öl istället, basta lite..

Kaos?! Jag kallar det vinter..

Oj oj..Tidningarna basunerar ut löpsedlar fulla med snö-kaos-bilder. My god, har folk inte fattat att det är december?! Vinter brukar innebära snö och kyla, men lik förbannat så blir folket lika överraskade varje år.
Nu åker jag mot Sävsjö. Syrran har köpt en liten kattunge till Viktor i julklapp och idag ska den få komma hem. Mysigt! Jag är iallafall förbered på lite snö och kyla :) Tjocka tröjor, vinterjacka och långkalsonger.. Fint de!

En otroligt vacker natt.

I natt är det otroligt vackert ute. Snön ligger på marken. Finns många vackra ord för att beskriva upplevelsen. Alla passar in, men ändå saknas det många för att göra synen rättvisa.

Gnistrande
Glimmande
Frostigt
Isig
Glittrande
Tindrande

Att det dessutom är stjärnklart och alldeles kyligt gör inte saken sämre.
Underbart.

Feberyra..

Usch, man ska inte jobba när man har feber. Känns som om huvudet inte riktigt hänger med i svängarna. Helena pratar på men jag fattar nada!

Meen.. Nu ska vi inte klaga alltför mycket, ska ju vara positiv. Har precis kollat på Paradise Hotel XL, mer puckade människor får man verkligen leta efter. Har de lyckats samla Sveriges mest IQ-befriade människor på ett och samma ställe? Otroligt låg nivå. Men väldigt underhållande för oss andra.. Om vi nu ligger över medel IQ vill säga, svårt att avgöra.. Ha ha..

Flum, flum..

Du får inte köpa nässpray!

Syrran ringde precis till mamma. Hon hade blivit stoppad från att köpa nässpray i affären, man måste tydligen vara 18 år för att få köpa mediciner i vanliga livsmedelsbutiker. Då klev hennes pojkvän Viktor fram (som är 19) och sa att han kunde köpa det istället. Tror du att han fick det?! Nej! Man får inte köpa ut åt minderåriga.
Att ett litet nässpray kan orsaka sådana problem :)
-Jag som är förkyld! säger syrran..


Klockrent säger jag!

Utslagen..

Känner mig som en klubbad säl. Ligger i soffan ute på Parkudden med datorn i knäet. Tänkte snart sätta på en film och halvsova lite. Ska börja jobba vid 21 igen. Förhoppningsvis får jag vara inne i natt igen, det är liiite kallt att springa mellan bilen och hemmet i -15 grader.. Men då håller man ju sig vaken iallafall :)
Snart blir det lite lördagsmys med mamma och pappa innan jobbet kallar igen..

Snart avskrivet!

Vi har nästan avskrivit fallet med vinterkräksjukan, känns skönt! På tv;n visas skräckfilm så jag håller mig sysslesatt med annat, gillar inte skräckfilmer. Har strukit tvätt, gjort mackor, tittat till alla boende, fikat lite, sprungit på alla larm och nu sitter jag här framför datorn.

Tre timmar kvar innan jag får åka hemåt. Ser fram emot hemfärden då kupéfläkten har gått en bra stund och gjort hela bilen varm och go. Varför har inte alla bilar kupéfläkt inbyggt? Det borde vara lag på det!

Inte sjuk nu..!

Shit.. Vilken början på natten. Har förmodligen en gamling med vinterkräksjuka, vilket betyder att han är isolerad från de andra och har en extra personal som bara sitter hos honom. Fick ringa runt som en tok för att få in någon, inte det lättaste en fredagsnatt. Har käkat vitpepparkorn och tagit en sup så nu ska iallafall inte jag bli sjuk. Tack och lov slapp jag sitta hos honom, jag håller mig på behörigt avstånd!

Tror att jag har lite feber nu också, men med lite alvedon i kroppen så funkar allt. Vanlig förkyldning kan man leva med, men kräksjuka?! Nej tack!

Nu är min rast snart slut, måste jobba :)

Tack Daniel!

0-4d6ae839de23a253702f79ccc21c658f.png

Tack Daniel! Du är världens bästa..!


Morfar

Idag är det ett år sedan morfar dog. Hela natten satt vi och vakade på sjukhuset innan han fick somna in på morgonen.
Det har inte gått en enda dag utan att jag har tänkt på honom, jag saknar honom mycket. Jag är tacksam för den tid vi fick tillsammans och för all inspiration han gav mig.

Du kommer att leva vidare i mitt hjärta och minne tills den dagen då vi ses igen.

Tack Google!

Vilka problem. Vaknar kl halv 7 och är såå förkyld! Näsan är täppt, huvudet dunkar och kroppen är brännhet. Ringer till dagis och säger att jag är sjuk, måste vila så att jag kan jobba mina nätter nu i helgen.  Tråkigt, hade sett fram emot att få vara ute i snön och busa med ungarna! Åka pulka och bygga snögubbar..

Nu har jag iallafall kommit upp ur sängen, skulle försöka skriva ut lite papper men eftersom inte min dator har någon skrivare så skickade jag över alla word dokument till pappas dator. Laddar hem dem och upptäcker att datorhelvetet inte har word installerat. Försöker med paint, anteckningar och wordpad med misslyckat resultat. Men ett ljus uppenbarar sig: Man öppnar ju det som ett google dokument och skriver ut allt! Funkar perfekt! Jag  har blivit en riktig google-junkie. G-mail, chrome och google överallt i hela datorn, I lööv it!

Dubbelt upp

Nu har jag bäddat ner mig mellan två tjocka täcken och en filt på toppen. Skönt och varmt!
Imorgon blir det dubbelt jobb, först på dagis och sen natt på Bredäng. Spännande. Har laddat upp med långkalsonger, termobyxor och varma skor så att man inte fryser när man måste ut i snön med småungarna. Exta sockar ska med, likaså en extra tjock tröja. Blir kanon!
Nu måste jag sova. Har kollat på Bonde söker fru nu, tur att det finns på nätet så att man kan kolla när det passar. Helt perfekt!

Jag ser en vägsnigel..

My gosh va mycket saker! Nu är allt inpackat i garderoben här hemma. Det ser faktiskt riktigt vettigt ut, inte alltför överfullt iallafall. Satte nytt rekord på sträckan Skövde-Värnamo (snigelrekord alltså!), körde inte över 110 en enda gång. 15 lite bensin gick det åt, helt otroligt. Folk är helt tokförsiktiga när de kör, har de inte sett snö innan eller?! Tyvärr så finns det inte många sträckor att köra om på och köerna var lååånga..


Men hem kom jag och nu sitter jag här i stugan och suckar lite..

Frusen

Morning Darlings.
Det är verkligen iskallt idag. Sitter inburrad i ett täcke och halvfryser ändå. Lite glögg, en brasa och en tjock tröja hade suttit fint nu. Ikväll kanske?!
Idag är det dags att lämna Skövde för Småland igen. Blandade känslor som vanligt, det far allt från -Skönt att komma hem.. Till -Det vore roligt att stanna längre.. Men eftersom jag jobbar i helgen så måste jag hem i vilket fall som helst. Ser inte fram emot att köra hem på vinterhala vägar bara, tur att man känner sig säker i volvon.
Nu måste jag packa det sista. Säga hejdå till Harry. Fixa och dona lite. Sen bär det av.

Supertrevligt!

Har precis kommit hem från en supertrevlig kväll med Skövde-gänget. Erika, Jönsson, Seger, Åsa, Bagarn, Jonas och jag har ätit pizza och kollat på både bonde söker fru och oskyldigt dömd.
Bästa kommentaren från oskyldigt dömd: -Det där med lycka är jävligt överskattat. Man får vara nöjd om man är glad någon gång ibland.



Klockren!

Den där Jonas..

Han är ju en rolig prick. Han kommer innanför dörren, berättar om dagens jobb och... Går och lägger sig!
Nu ligger han och stensover, snarkar och har sig. Ska snart gå in och väcka honom för vi ska nämligen gå på stan och köpa lite julklappar han och jag. Funderar på bästa väckningsmetoden; Frusna fiskar som i lumpen? Snö och isbitar som finns utomhus? En bitsk kanin som sällskap? Eller finns det något annat..?! Hmmm..

Julklapp till mig själv: handvärma

-ff0919bb9a7d8cce5faf16a52205a50.png

Julklapp till mig själv: handvärmare! Helt klart underbart!


Konsten att göra stan..

Hell Yeah!
Jäklar vad jag har gjort stan idag. Jag och Karin har varit inne i varenda butik känns det som. Köpte inte så mycket men det gör inget, bara sällskapet var mycket trevligt! Har som vanligt lyckats kära ner mig i ett par skor, jobbigt! Får ta lite tid och fundera på detta..
Ikväll blir det bonde söker fru, härligt!

Snö, snö, snö..

Hej mitt vinterland..
Det har snöat och snöat sen jag kom till Skövde. Marken är täckt av flera centimeter snö. Mysigt ja, men samtidigt lite besvärligt. Kallt är det och halt som tusan, skulle behöva dubbar på skorna! Tänkte gör ett försök att skotta fram bilen om en stund för jag ska hämta Karin och fika med henne på stan, det blir en spännande match; jag vs snö!

Men först måste jag mata Harry..

Vad mycket saker..!

Undra hur mycket grejer man samlar på sig under en livstid egentligen..?! Har hittat så sjukt mycket saker som jag inte har en aning om varför jag har köpt. Fula kläder, tråkiga böcker, ljus och ljusstakar till förbannelse. Fast å andra sidan har jag hittat en hel del saker som väcker gamla roliga minnen, det gillar jag. Saker som man har fått eller köpt när man varit utomlands.
Pausar med en micropirog i soffan. Ska snart sortera resten så är det fint när Jonas kommer hem igen.

Jag ser det snöar.. Inte såå rolig

3e737be2b485d50ad8507ec7c5c94df5.png

Jag ser det snöar.. Inte såå roligt..


i Skövde.

Befinner mig i soffan, i vardagsrummet, på Vasagatan, i Skövde. Runt om mina fötter hoppar kaninen Harry förnöjt. Han fick mat för en stund sen så snart sträcker han nog ut sig här under bordet för en liten tupplur. Kanske skulle göra honom sällskap..!
Idag tänkte jag springa en sväng på stan, så slipper Jonas följa med ikväll. Förresten så blir det nog mat på O´Learys ikväll, gott gott! Joe´s igår var bra, lite kass service bara. Hoppas att det fortsätter snöa lite till så att det blir helt vitt och vackert på marken! Det är mysigt så här i början, i slutet på vintern avskyr jag allt vad snö och kyla innebär.
Nu; rensa ur garderoben.

Jag och Jonas käkar fet biff på Jo

7ef19fc3266044c5d7d23c01d83432f6.png

Jag och Jonas käkar fet biff på Joes i Skövde, gött som körv!


Riktigt god pastaröra med ädelost

1e2d7ac66f17c19b55eaefecb28848c1.png

Riktigt god pastaröra med ädelost och skinka, mmm!


Ni håller allt lite koll..

Imorgon, eller ja; senare idag för att vara exakt, åker jag till Skövde. Kan vara bra att ha koll på var jag befinner mig. Ni är ju lite nyfikna av er, annars skulle ni väl inte läsa min blogg överhuvudtaget..?!

Ska hälsa på hos Jonas, har inte varit där sedan i augusti så det ska bli super kul att få se mannen, myten, legenden igen. Tänkte att vi kunde åkt och badat i Skövdes nya äventyrsbad, men det öppnade inte förrän 19 december så den planen gick åt stöpet. Kanske kan bowla, eller gå på bio, eller äta på mangos, eller shoppa.. Tror inte att det sistnämnda förslaget går igenom dock.

Problemet är bara om jag ska åka direkt till Skövde efter jobbet och sova när jag kommit fram, eller om jag ska sova några timmar först och åka sen.. Hur trött är man efter att ha jobbat natt?! Tåls att funderas på.

Just det..

Bäst att uppmärksamma att det faktiskt är Lucia idag.. Hade jag helt glömt bort och nu är klockan snart 23.10 så det är knappt lönt att börja fira heller. Får sitta här på jobbet och sjunga "sankta lucia" tyst för mig själv. Man vill ju gärna inte väcka gamlingarna med falsksång mitt i natten, då får nog dagpersonalen ett helvete med att få dem på gott humör igen.

Ska sätta mig med en tallrik havregrynsgröt (inte gott, men tydligen nyttigt) och kolla på tv istället, har man tur så kanske en lucia fladdrar förbi innan klockan slår tolv.

Syrran fick en kärlekspizza med si

0-31809d9b8a0a218461dfab683158a94f.png

Syrran fick en kärlekspizza med sig hem, mys!


Det där med chokladkalendrar..

I natt är det jobb som gäller, såå skönt!
Sitter och tittat på min chokladkalender, har bara öppnat de tre första luckorna. Blir väl som vanligt att den får stå till någon vecka efter jul sen är det någon annan som får förbarma sig över kalendern och äta upp den resterande chokladen. Inte mig emot..
Tråkigt att det alltid ska vara så.. Man går och längtar efter en sån där chokladkalender hela året och när man väl får en (jag har förresten två stycken i år) så är man inte alls sugen på choklad. Hur kul är det att sitta och mumsa choklad själv på morgonen till exempel..?! I don´t think soo...
Man kanske skulle lägga sig framför brasan och läsa en bok..

Stjärna

Såg världens finaste himmel igår. Det var iskallt, mörkt och stjärnklart. Så fruktansvärt vackert! Hade det inte varit så kallt hade jag gärna lagt mig ner på gräset och kollat en stund. Istället gick jag in, bäddade ner mig i sängen och stirrade upp i taket en stund. Inte lika vackert kanske, men välmålat är det ta mig fan.
Nu har jag planer på att bege mig mot gymmet, får se om familjen har något att invända.

Jag vann!

Har varit på bilträff med Speed idag, körde en tipspromenad på några mil. Kom 4:a eller 5:a, delade iallafall platsen med min chaufför Pär. Vann en flaska avfettning och en microfiberduk, kalasbra inför framtida tvättningar av bilarna. Frågorna var inte helt enkla, ringde till en bakfull Jonas för råd men Pär kom på den briljanta idéen att använda google och 118 100. Därav vår fina topplacering :)
Kom hem för några timmar sedan, har hjälpt pappa att dra upp båten och lägga den på vinterförvaring. Sen har vi varit ute en sväng hos moster Helene och Lasse och sagt hej och tack för lånet av den portabla bensindrivna vinschen (varför har inte alla offroad-bilar en sådan, när de inte har en egen vinsch på bilen, såå smidigt?!)
Nu, dusch!

It´s fekking freezing!

Har inte så många elkontakter på rätt ställe i mitt nybyggda rum och igår surfade jag lite på laptopen innan jag gick och la mig. Detta resulterade i att jag hade dragit ur strömsladden till elementet, vilken jag naturligtvis glömde att plugga i igen. Vaknade av mig själv vid halv 8 och upptäcker att jag FRYSER big time!
Dagens outfit: Långkalsonger baby!

Redo!

Nu är jag redo för sängen. Ligger ovanpå täcket i full mundering, det vill säga mysbyxor, långkalsonger, linne och tjocktröja. Försöker värma upp sängen lite innan jag måste ta av mig och krypa ner under det annars så iskalla täcket. En filt med värmeslingor kanske vore något..?! Då höjer jag pensionärspoängen iallafall..


Har pratat med Pär i mer än 20 minuter nu, planerar lite inför morgonsdagens träff med Speed. Jag ska nämligen vara co-driver och jag räknar iskallt med vinst! Visst Pär?! Har lovat att hjälpa till med fikat också, gott gott!
Det blir alltså uppstigning tidigt i morgon. Ska förhoppningsvis ta emot ett samtal från Thailand också, Daniel skulle försöka ringa på morgonen någon gång. Nu är det bara 13 dagar tills han kommer hem, dagarna går faktiskt rätt fort tack och lov. Har fixat med lite saker som ska flytta in i hans lägenhet också, försök du grunna ut vad det kan vara Daniel. Jag hoppas att du är nyfiken nu :) Ha ha..

Två nytvättade bilar på rad, mums!

0-5ce6a79e62be69587d8a8a1881005512.png

Två nytvättade bilar på rad, mums!


Ett hopplöst fall

Åhh, jag som inte skulle sova så många timmar. Ställde klockan på 11, tänkte att tre timmars sömn borde räcka för idag så att jag kan vända tillbaka dygnet lite snabbt och sova i natt också. Nu lyckades jag vakna vid 13.30, räknar med ytterst lite sömn i natt. Piss!
Funderar nu på om man ska åka till gymmet eller inte. Skulle kanske ha en ledig dag och träna imorgon istället, innan träffen med Speed. Kanske skulle tvätta volvon och camaron istället, de är sjukt skitiga så det skulle verkligen behövas. Hmm.. Svårt val, gym eller tvätta bil...

Stora pepparkakshus..

Nu sitter jag äntligen i sängen, tänkte försöka sova några timmar efter en låång natt på jobbet. Fick vara ute vilket är det jag trivs allra bäst med, dock hände det lite olyckor i natt så sköterskan fick komma och bistå med lite kompetens. Gick bra iallafall.
Under de lugna timmarna på förnatten (innan kl 1 ungefär) satt jag och surfade lite. Spanade in diverse pepparkakshus. Är så sjukt sugen på att designa och bygga ett eget. Vill ha ett stort hus med massa tinnar och torn. Det ska vara glasyr och nonstop, geléhallon och istappar av socker.. Oj oj, jag har stora planer! STORA PLANER! Skulle egentligen behöva lite hjälp också för det är svårt att bygga själv, får kanske kolla och syrran är villig :)

Relationsråd

Idag är det en konstig natt på jobbet. Alla gamlingar som jag har pratat en längre stund med ger mig massa relationstips; Du måste älska mer! Lev medans du är ung! Låt hjärtat leda dig rätt! Ge ditt hjärta till en bra man och håll sedan fast vid honom tills du dör! Med mera..

Det är ju skönt att de bryr sig om hur man mår, de vill bara ens bästa. En gamling tyckte att jag skulle gifta mig med honom istället; -Jag är ju bara 95, och fortfarande fräsch som en nyponros!
Tack, men nej tack..

Träningsvärk och havregrynsgröt.

Förstår ni vilken träningsvärk jag kommer att ha om några timmar..?! Körde 40 minuter på en crosstrainer idag. 40 minuter på ett löpband funkar finfint, likaså 40 minuter på en cykel. Men crosstrainer, nja.. Har aldrig testat förut så detta blir en spännande upplevelse. Körde lite med hantlar och skivstång också, såå skönt!
Åkte förbi en sväng hos Daniel efter gymmet, tog in posten, vattnade blommorna och slängde ihop en tallrik med havregrynsgröt. Jag blev ju så förbannat hungrig efter träningen :)
I natt är det jobb som står på schemat, tänkte försöka sova lite nu..

Det står en älg..!

Vaknade av att syrran rusade in i rummet tidigare i morse:
-Det ligger ägg i din bil!
-Va..? Ägg?? Frågar jag nyvaken, uppfattade knappt vad hon sa.
-Nej, inte ägg. Det står en ÄLG vid din bil!
Fullkomligt flyger ur sängen, drar på mig en filt och springer ut. Mycket riktigt står där en stor fet älg precis jämte bilen. Jag har nu upplevt hur det är att bo på landet mina vänner ;)
Nu är det dags att åka till gymmet. Har just pratat med Daniel i Thailand, 35 grader varmt och han hade just druckit upp sin tredje öl. Jag är inte det minsta avundsjuk!
...Eller jo, det är jag :)

För dig

Fick höra favoriten med Winnerbäck live ikväll, fantastiskt!

Du är resan som jag velat ska ta fart
Du är gåtan som jag aldrig löser klart
Du är början på nått nytt och nånting underbart
För mig, för mig, för mig.

Det sägs att kärlek lovar stort men håller tunt
Du kan kalla det förnuft men aldrig sunt
Det är sagt av någon stackare som aldrig ramlat runt
Med dig, med dig, med dig.
Tack!

Lars Winnerbäck

Ikväll ska jag se mannen, myten, legenden.
Den store Winnerbäck ska ta mig med storm i Jönköping.
Hell Yeah!


Jag och syrran käkar thaibuffe til

0-597d9433d95170991f44fbc15b9f7b76.png

Jag och syrran käkar thaibuffe till lunch, gott!


Hjärnbefriad..?

Ny dag, nya möjligheter.
Syrran kom in och väckte mig redan kl 8 i morse, hade lovat henne skjuts in till stan. Hade grymt svårt att gå upp eftersom jag inte somnade förrän halv 3 i natt. Låg och vred på mig i sängen och till sist tog jag upp datorn och kollade på alla avsnitt av Paradise Hotel istället. Mer hjärnbefriande underhållning får man leta efter så det funkar bra som sömnmedel.
Stannade till på gymmet också, körde både löpband och styrka så nu jäklar är jag på G. Klockan 13.00 ska jag befinna mig på Erikshjälpen i stan. Syrran praktiserar där så jag ska hälsa på lite, tänkte försöka leta efter en kristallkrona till mitt rum också. Låter lite fancy, jag vet, men det ska vara en sån där lite krona som inte hänger ner utan sitter upp emot taket. Förstår ni? Ska försöka få fram en bild så kan ni också leta lite åt mig :)
Ikväll ska jag på Lars Winnerbäck med familjen, ska bli så grymt att få se honom igen. Hoppas att han kör några gamla låtar också..
Nu måste jag duscha lite..

Kom tillbaka!

Hur fasiken kan man komma på att man ska åka till Thailand i hela 16 dagar..? Helt befängt om ni frågar mig!
Vad ska jag nu hitta på när jag är ledig?
Vem ska jag äta tacos med?
Vem ska jag åka på bio med?
Vem ska jag dra med ut på promenader?
Vem ska stå ut med mitt tjatande om alla möjliga konstiga saker och idéer som jag kommer på?


Nu får du ta och komma hem igen Daniel!

Inget ska gå fel nu!

Okej, rapport om 10 minuter. Jag räknar ner! Håll tummarna för att ingen är sjuk, alla gamlingar håller sig lugna, rapporten går smidigt, all elektronik fungerar, bilen startar och att jag inte blir stoppad av polisen på vägen hem.

It´s the final countdown.. :)

Tidsplanering

Nu skulle en uppvärmd säng och en stor kopp te med massa honung i inte sitta helt fel. Då hade jag somnat på 2 röda. Tur att det nu är mindre än 4 timmar kvar tills det är dags att bege sig hemåt för denna gången.

Telefonen har ringt en hel del, ibland får man lust att byta ringsignal för den är man allt bra trött på vid detta laget. Hoppas att det kan hålla sig lugnt nu det sista.

Fördel med att jobba vardagskväll är att tidningen kommer runt 4 och den är rätt schysst att bläddra lite i framåt småtimmarna, då försvinner iallafall 30-40 minuter. Sen kan man städa och stryka lite, 50-60 minuter. Har man tur så finns det en ny dam-tidning att kolla i, lätt 55 minuter. Finns det en ny allt-om-mat så kan man dessutom lösa sudoku och korsord, 40-120 minuter beroende på svårighetsgrad. Ser inga problem med att fylla upp tiden :)

Midnight worker

Folk frågar ofta: Varför jobbar du natt? Ja.. Det var det jobbet jag fick är väl det mest självklarar svaret. Jag har inga problem med att jobba natt, tvärtom kan jag nästan tycka att det är bättre. Man jobbar många timmar åt gången, man är ledig mycket och man tjänar iallafall lite mer pengar (beroende på hur många procent man jobbar). Ett schysst jobb helt enkelt.

Nackdelen är att man inte får sova när alla andra sover, man sover när alla andra är vakna och man jobbar var tredje helg. Helgerna är i och för sig inte ett speciellt stort problem för mig, var tredje funkar fint. Det är också lite jobbigt att vända tillbaka dygnet när man ska försöka gå och lägga sig i tid och gå upp innan lunch. Men å andra sidan kan jag, och gör det gärna, skylla varje sovmorgon på jobbet.

Nu är det fikatajm, jag har en stor baguette och riskakor med mig.

På G

Börjar känna mig lite försoffad nu, låg i sängen extra länge och nu har jag suttit i soffan och ätit lunch samt spanat in diverse kassa lunchprogram. Såå: nu blir det promenad!

Måste bara hitta hörlurar till telefonen så att man får lite schysst musik att lunka till..

Vardag igen

Har lugnat ner mig lite nu efter helgens alla resor fram och tillbaka i landet.. Har åkt massa bil/buss, ätit massa mat och stigit upp alldeles för tidigt :) Därför tog jag en lååång sovmorgon idag för att kompensera, eller egentligen låg jag bara extra länge i sängen eftersom jag ska jobba i natt.

Vad händer då mer idag..? Jag ska laga lite lunch, får blir något enkelt som går att slänga ihop. Ska läsa lite i en bra bok som snart måste lämnas tillbaka på biblioteket. Kolla på när Daniel packar inför sin Thailandsresa imorgon, att 16 dagar kan kännas som en evighet?! Laga lite mat ikväll, tacos kanske? Åka till jobbet och försöka hålla sig vaken hela natten. Det är vad som händer idag.

Ser ni skorna eller?! They are mad

0-5f828e455a90a020cb9b0d901c871d90.png

Ser ni skorna eller?! They are made in heaven..


Jag lever..!

Sitter just nu i en bil på väg till ytterligare ett julbord med farfar och två av kusinerna. Gör inget annat än att äta, vilket i och för sig är väldigt gott! Igår var jag i Malmö på julbord, fick kanongod mat och sen fick vi se Magnus Ugglas revy som verkligen var super bra, över all förväntan! Gjorde även stan i Malmö med Sofia, hittade drömskorna från monki, bild kommer. Till och med Daniel fick handla lite kläder, en skitsnygg skelett t-shirt på carlings. Sofia fick honom även att prova en maSsa andra coola kläder :) Nu orkar jag inte knappra mer på telefonen, längtar efter julbordet..

Galet..

Äntligen hemma. Känner mig dock inte speciellt trött just nu, konstigt! Det måste vara något slags kontaktfel i hjärnan som studsar mellan pigg och illtrött. Hoppa att det gnistrar till så att jag somnar som en stock..!
Som sagt (i föregående inlägg) så var natten otroligt jobbig, alla ringde hela tiden. Ibland skulle man vilja dela på sig så att man kan vara på alla rum samtidigt. Men det hade väl naturligtvis inte funkat, det ska inte vara för lätt i livet. Och egentligen, hur vore det om Maddes lilla vänsterarm kom inskuttande till lilla Elsa klockan halv 4 en fredagsmorgon. Jag gissar på: Inte så uppskattat!
Nu kom katten Rasmus också, då kan han få värma mina kalla fötter. Komsikomsi lilla kissen.. :)

Jobbig natt..!

Man ska aldrig önska efter en lugn natt på jobbet. Bättre att vara inställd på det värsta! Fy fan va det har larmat, det har ringt nonstop sen kl 23. Vet inte hur vi har lyckats få så mycket gjort samtidigt som vi hela tiden svarat i telefon, otroligt!

Nu är det bara en timma kvar till rapport, sen ska jag hem och SOVA! Är helt färdig.. Får dock inte sova så länge, måste kunna sova natten som kommer eftersom jag ska till Malmö tidigt på lördagsmorgon. Men det enda som upptar tankarna just nu är sängen, varma täcken och ett mörkt rum! Ge mig..!

Lugn natt..?!

På jobbet igen. Just nu är det rätt lugnt. Har städat, hängt tvätt och varit runt och kollat till alla. Hoppas verkligen på en lugn natt, det vore såå skönt. Paola är trött idag så vi är två som hoppas :)

Tänkte äta lite nu, har en macka och lite vatten här på bordet. Två bananer och lite choklad ligger också i väskan, det är gott med något sött framåt småtimmarna. Skulle egentligen lägga av med godisätandet, det är inte nyttigt för kroppen. Rätt onödigt också, frukt är ju 10 gånger godare. Synd bara att frukten inte är godare än chips, det är nog min största last :) Men något måste man vara beroende av..

Nu ska vi fika.. Sov gott allihop!

Osudden

Det blev en lång promenad/joggingrunda. Hamnade ända nere vid Osudden innan jag vände och sprang tillbaka, solen sken hela vägen och höll motivationen uppe. Niice!
Nu är jag nyduschad, luktar väldigt gott om jag får säga det själv. Hittade ett schampo och balsam i duschen som luktar kola, eller väldigt sött och gott iallafall. Det är säkert syrrans, hon brukar ha saker som luktar gott :)
Funderar på om man ska käka lite nu, är hungrig som en varg. Får se vad jag kan rota fram i kylskåpet..

Dagens problem..

Nu är frågan; Gym eller promenad?
Fördel gym: Inomhus i värmen, löpband
Nackdel gym: Måste fixa frisyren, en bit att åka i bilen
Fördel promenad: Det är soligt, kan ta mössa över frisyren
Nackdel promenad: Lite småkallt, inget sällskap



Ähh, idag får det bli promenad. Kan ta gymmet imorgon (dessutom var jag där igår..) :)

Det där med julklappar..

Sitter och klurar på en bra julklapp, har några riktigt bra planer men datumen funkar inte riktigt för min del.. Jobbigt! Det är så svårt det där med julklappar. Man vill ju hitta någonting speciellt som visar att man har lagt ner mycket energi för att ge något personligt till just den personen. Det ska vara originellt, fint och lite roligt på samma gång, som ett kinderägg ungefär :)
Julklappen till mamma, pappa och syrran har jag redan löst. Vi ska på Lars Winnerbäck den 9:e december. Eftersom det gällde att bestämma ett datum innan jul så vet dom redan om vad de ska få. Ska bli väldigt roligt iallafall, vi gillar alla hans musik så detta känns som en bra julklapp. Men som sagt: Jag har några julklappar till att slipa på..

Usb-tofflor..?!

Nu har jag både tränat och ätit lunch. Gjorde en supersnabb pastasallad med grillad kyckling och mängder av körsbärstomater. Gott som fan helt enkelt! Slängde i mig en näve chashewnötter också för att vara på den säkra sidan :)
Nu sitter jag med datorn i knäet, försöker tina upp mina små fötter med värmen från datorn. Fungerar relativt bra. Funderar faktiskt på att köpa ett par usb-tofflor. Ni vet sådana som man kopplar in i usb-uttaget på datorn och som sedan blir varma och mysiga..? Det vet väl alla..! Ha ha..
Nu tänkte jag ta en varm dusch, skulle kunna tänka mig att ta en promenad ute i kyla lite senare. Vore skönt att få komma ut nu när vädret ändå är fint..

Vackert men iskallt..

Nu är jag uppe, halvt påklädd och på väg till gymmet. Vädret är otroligt vackert, frost och sol. Tyvärr är det en aning kallt så jag tar på mig långbyxor och tjock tröja över träningskläderna, för första gången i år. Springer alltid mellan bilen och gymmet i shorts annars. Men är det December så är det..
Gick upp och öppnade dörren till rummet för en stund sen, tre sekunder senare har man en katt som sällskap i sängen. Nu ligger Rasmus och hjälper mig knappa på tangenterna så fort man slutar gosa med honom, en hand på datorn och en hand på katten så går det nog fint tillslut :)
Nu ska jag iväg..

Champagne och pizza till kvällsmat

141a6560a4de5dd0914b43288d6429e8.png

Champagne och pizza till kvällsmat, en helt vanlig tisdagskväll!


På plats!

Nu är garderoberna i mitt rum på plats och dessutom redan fulla med kläder. Vet inte riktigt hur jag ska få plats med allt annat skräp som definitivt kommer att tillkomma om jag känner mig själv rätt.. Det får lösas med tiden helt enkelt.
Idag har jag i princip bara grejat en massa med garderoberna, rensat ut lite bland gamla kläder och prylar, fixat nya hyllplan, försökt hitta sängen under alla kläder och kartonger som stod överallt. Nu ser rummet riktigt vettigt ut, saknas bara ett fönster, lampor, ett sängbord och en mysig matta. Lätt fixat :)
Har dessutom ringt massa samtal angående studierna, vet inte riktigt om det går fram eller tillbaka. Hoppas på positiva besked från Vaggeryd, annars är det rätt kört..
Nu måste här dammsugas..

RSS 2.0