Har inte..

.. velat skriva på ett tag. Dels kunde jag inte när jag åkte till Polen och delas har jag inte velat efteråt.

Polen var bra, sköna behandlingar där inpackningar, massage och manikyr ingick. Köpte lite sprit till både mig själv och till min lilla bror. I söndags körde jag mamma, pappa och systeryster till flygplatsen. Dom åkte nämligen till Alanya i Turkiet. Vädret har varit sådär men de verkar ha det bra. Ska hämta folket kl 05.00 på måndag morgon. Ska sova hos brorsan i Göteborg så slipper jag åka så långt.

Detta innebär alltså att jag har varit ensam hemma hela veckan. Alla som känner mig vet att jag inte riktigt kan hantera det där med ensamhet. Jag tänker för mycket och blir allmänt konstig. Så även denna gång. Jag behöver verkligen människor runt omkring mig hela tiden. De behöver inte prata, bara de finns där är jag nöjd. Fast på något sätt så tror jag att det har varít nyttigt för mig, jag har kunnat reda ut en hel del med mig själv och nu känns det faktiskt ganska skönt att sitta här själv.

Har naturligtvis inte varit helt ensam hela veckan. Har träffat Frida, Fidde och Mikael några korta svängar under kvällarna. På dagarna har ju mina underbara katter varit hemma så tyck inte synd om mig :)


Inte bra..

..att ha ont i halsen när man ska provjobba. Igår lät jag som en fågelskrämma när jag pratade så idag ska jag vila min röst tills jag åker till jobbet. Hoppas verkligen att jag får jobbet och att jag inte gör bort mig helt totalt. Är redan lite nervös..

Igår var jag ute och åt pizza med Fidde, har inte träffat honom på nästan 2 år tror jag. Det var i vilket fall som helst jätte roligt att få träffa honom och vi hade massor att prata om (man hinner ju göra en hel del på 2 år..). Vi bestämmde att vi skulle åka och bowla någon kväll när vi är lediga, det ser jag fram emot; Jag älskar att bowla! :)

På onsdag åker jag till Polen, härligt! Ska på spaweekend med chokladinpackning, massage, bubbelpool och massa annat gott.. Lyxigt med andra ord!

Nu ska jag förbereda mig mentalt inför jobbet. Jag kommer att göra succé.. ha ha..

Hästar i mängder..

.. har det blivit de senaste dagarna. Syrrans sköthäst har flyttats till ett stall med flera söta hästar. Jag har fått rykta och sköta om hästarna, mycket roligt faktiskt..

Idag har jag inte gjort så mycket, kollat på tv och tagit det lugnt. Halsen känns som om den vore full av taggtråd, det gör ont! J kom imorse, han hade kört sin far till flygplatsen så sen åkte han direkt från Göteborg hit. Mycket trevligt. Tyvärr är han också förkyld så nästan hela familjen ligger i soffan och är sjuka. Ganska soft faktiskt.

Ikväll ska va äta hemmagjorda pommes och bearnaisesås så jag ska jobba på att få mina smaklökar till att fungera innan kvällen :P

En dag i..

.. mitt liv ser så himla olika ut. Just nu är jag inne i en sovmorgonsfas, går inte upp före halv 9. Ganska konstigt för jag har alltid tyckt om att vara uppe på morgonen, men nu när man inte har något jobb så känns det jobbigt att gå upp för tidigt för då är det bara fler timmar som måste fördrivas innan man får sova igen. Dumt resonerat, jag vet!

Idag har jag varit och tränat, styrketräning och lite kondition i trappmaskinen. Jag ångrar inte att jag köpte ett gymkort, det är guld värt när man inte har annat att göra. Varför inte bli biff när man för en gångs skull har tid menar jag :)

På måndag ska jag provjobba på en krog i Värnamo, det ska bli så jäkla roligt och förhoppningsvis kan dom ge mig jobb iallafall några kvällar i veckan. Bra bra bra!

Idag har jag hört från en gammal kompis också, lite roligt tycker jag. Dessutom har jag fortsatt att dissa Mikael, en jävla idiot helt enkelt. Men någon som inte är en idiot det är Jonas. Jag längtar så att jag håller på att bli tokig! Sakna, massor!

Nu ska jag sova.. Har lyckats fördriva ytterligare en dag..

Härliga hemmakvällar..

.. med familjen är vad som väntar. Igår träffade jag Frida en sväng, vi lagade mat som var kanon god och till efterrätt fick vi hemlagade biskvier som var helt underbara! Mm.. Snacka om att jag var mätt sen eller?!

Ikväll skulle jag ha träffat herr Mikael. Han har tjatat i flera veckor om att vi ska träffas, men alldeles nyss så fick jag ett meddelande där han skrev att han skulle på fest istället. Kunde du inte sagt det lite tidigare så att man hade hunnit planera in något annat? Det är ju trots allt helg och man vill gärna ha lite framförhållning i sin planering. PUCKO!

Men en hemmakväll men familjen funkar också fine! Snygg-brorsan är ju hemma (med slips och skjorta på..) så jag lider ingen nöd. Fast det tänker jag inte säga till puckot själv, honom ska jag ta mig fan skälla på :) Det är ganska kul faktiskt! Kanske ska upp till stallet med Syrran sen, ganska mysigt att gå och klappa på hästarna faktiskt. Dom gör så att man blir lugn inombords.

Jag hoppas..

.. att jag snart har ett jobb. Jag börjar bli väldigt orolig att jag inte kommer få något jobb, aldrig någonsin! I och med att Volvo väljer att sparka en massa medarbetare kommer det påverkar industrin runt värnamo också. Lågkonjunkturen kommer göra det svårt för mig att få ett jobb, vilket känns lite trist.

Har skickat in hur många ansökningar som helst, men hittills inga svar! Har varit på intervju idag, så nu är jag uppskriven på vikarielistor inom barmomsorg och skola i Värnamo. Hoppas att jag iallafall får ett vikariat till att börja med. Bara något att göra, vad som helst! Jag är sjukt trött på att sitta hemma och inte göra något...

Nu ska jag: Laga lite mat. Titta lite på tv. Leta fler jobb. Gå en lång promenad för att få ett positivare tänk.

Jag är trött på..

.. att inte ha ett jobb, att inte ha någonting att göra, att inte ens kunna hitta på något på egen hand..

Idag har jag sökt 6 nya jobb, dels som vårdbiträde och dels som butiksbiträde. Det känns bra att iallafall leta efter jobb, även om de aldrig hör av sig. Egentligen är det ganska konstigt för jag har gjort massor i mitt liv. Studerat massor (med väldigt bra betyg), gjort lumpen (också med bra vitsord), jobbat på flera olika ställen (alltid med bra referenser). Det är helt enkelt inte rätt tid att söka jobb just nu, alla är oroliga över den ekonomiska krisen och vill inte nyanställa.

Jag och Harry har peppat varandra. Han har skuttat runt i lägenheten och jag har följt efter, och tvärtom (fast jag skuttar inte...). Imorgon bär det hem till Värnamo, ska på intervju på torsdag. Känns tråkigt att lämna J och Harry, men känns ändå skönt att komma hem till familjen och katterna. Mikael har skickat meddelanden hela veckan, han vill kolla på Oskyldigt dömd imorgon. Hans tv är ju inte den bästa så han får nog komma till Forsheda och kolla. Sist vi kollade hemma hos honom missade vi de sista 5 minuterna, vi fick bara höra inte se någon bild.

Nu måste jag rycka upp mig. J kommer snart hem..

Jag kanske skulle bli..

..en hemmafru. Förutom att jag skulle dö av tristess skulle det egentligen passa mig ganska bra. Ta hand om mat, tvätt och städ. Samt gosa med kaninen Harry. Det är precis vad jag har gjort idag. Just det; Har kollat på målaren som målar om vår balkong också, himla trevlig prick. Har lovat att han får gå igenom lägenheten imorgon så att han slipper bygga ställning för att komma upp på vår balkong, som ligger på andra våningen.

Har sökt ytterligare två jobb idag. Som butiksmedarbetare på lantmännen och som förskollärare. Imorgon ska jag söka jobb som vårdbiträde på några olika ställen, men dom tar inte emot ansökningar via internet så jag måste hitta en skrivare för att åtgärda problemet. Ska dessutom på intervju hos kommunen på torsdag. Förhoppningsvis leder det till att jag får vikariera som lärare, dagisfröken samt vårdbiträde.

På onsdag ska Harry kastreras så jag skämmer bort honom lite extra just nu. Hoppas att allt går bra och att han vaknar från narkosen och är frisk och pigg.

Nu måste jag ta upp äppelkakan ur ugnen..

Maddes tvätt och bilrekond..

har öppnat idag. Nä, kanske inte men jag har hållt på med bilar hela dagen. Från klockan 10 till klockan 17 har jag putsat, lagat, dammsugit, tvättat och vaxat. Fy fan va fina bilarna har blivit, men va mycket jobb det krävs..

Nu är J här och vi har ätit god mat och kollar på singing bee. Jag är helt klart bäst på att lära mig texter i den här familjen!

Älskade ängel du är min.. Du är stor och stark och snygg, hos dig så är jag trygg..

Har lugnat ner mig..

..efter gårdagens vilda diskussion om läkarnas inkompetens. Idag mår jag lite bättre (har ätit bafusin så halsen är bedövad) och jag känner mig piggare. Har varit ute på en liten promenad och lagat god mat. Maten bestod av ruccolasallad med stekta potatisklyftor, squash och halloumiost. Till detta gjorde jag en god vinegrett med olja, vinäger och houng. Lätt och snabbt, men väldigt gott.

Tänkte dammsuga lite här hemma, det kan behövas. Kanske rengöra nåra bilar åt pappa. Hjälpte till att tvätta 2 nyinkommna bilar igår, det var jobbigt men också roligt att få göra något. Känner att kroppen behöver röra mer på sig. Om halsen känns bättre imorgon så ska jag åka och simma i badhuset. Efter simmet så ska jag ligga i bastun och njuta.. Härligt!

Din dryga jävel..

.. till läkare, jag har suttit och väntat i 20 minuter på att du ska lyfta luren och vilja träffa mig och min syster för att reda ut vad som är fel med oss. Båda har ont i halsen och jag misstänker halsfluss. Nä, ni är inte tillräckligt sjuka är det enda svaret jag får. Jag ger mig INTE! Vi fick komma på provtagning så jag har idag haft nöjet att få en lång tops nerkörd i halsen. Härligt! Not..

Hoppas på ett snabbt svar. Jag vill inte ha ont i halsen i 20 veckor till nämligen. Läkarhelveten! De borde verkligen få läsa pedagogik under sin utbildning, eller åtminstone få lära sig vad empati innebär. När man är sjuk ska man ju inte behöva kämpa för att få vård eller? Det är ju just då man inte orkar kämpa.

Tur att jag inte är lika dåligt som systeryster. Jag orkar göra saker, typ laga mat och städa. Något jag borde göra just nu faktiskt, städa lite.

RSS 2.0