Jag vill aldrig..

.. mer gå på begravning. Morfar begravdes idag, jätte fint men otroligt jobbigt. Känner mig helt tom inombords, finns inga känslor kvar. Vill inte känna, orkar inte känna!

När jag dör vill jag inte att man ska hålla någon begravning. Det är tillräckligt jobbigt att man dör.. Sedan kan folk få komma till min sten och skänka mig en tanke, inte mer än så. Att stå i en kyrka och stirra på en kista i 45 minuter ger inga bra minnen. Jag vill minnas morfar som en glad och levande person, inte som den som ligger i en ljus kista med blommor ovanpå. Han hade ju till och med gått ur kyrkan, varför ska man då hålla begravning?! Men visst, det var en fin stund det kan jag erkänna.

Nu orkar jag inte mer..

Ska man verkligen..

.. gå ut och röja ikväll? Vet ärligt talat inte om jag har någon lust.. Hampus har frågat om jag vill med till Gisleparken och Syrén vill att jag ska till Harrys och svänga mina lurviga.. Att gå ut och dansa hade varit hur kul som helst, men när jag mår lite halv dåligt så är det kanske bara en dum idé..

Tack till alla som förgyllde min julafton, men sms, samtal och massa värme. Det känns så bra att veta att man är omtyckt och att någon tänker också på mig! Tack!

En god jul..

..till er alla från mig. Har öppnat paket nu på morgonen. Önskade mig ingenting egentligen men jag har fått massor av fina saker. Plattång, tröja, wokpanna, halsband, pengar, böcker, nagelförlängning... Tack så himla mycket!

Har dessutom gett bort några julklappar. Syrran fick ett bäddset med Hello Kitty (såklart!), brorsan fick en bag in box som passade vinglasen han fick igår och mamma och pappa ska få gå ut och äta fint på restaurang (Vågar inte skriva mer om det ifall att de läsar detta). Mormor ska få ett fint halsband lite senare idag och J ska få en julklapp nästa gång vi ses (dessutom får han pris för att han är världens bästa sambo!).

Det enda som saknas är Morfar, och det är inte lite heller. Men julen är glädje och jag är glad att jag fick tillbringa mycket tid ihop med honom.

God Jul!

Snart är det..

..jul igen. Med tanke på vädret så har inte julstämmningen infunnit sig än. Trodde att stämmningen skulle höjas när vi skulle klä granen, men ljusen var så intrasslade så det blev nog mest irritation :) Typiskt mig.. Men nu står granen i vardagsrummet och glittrar för alla i huset. Det är fullt av julklappar under den och gissa vem som är mest nyfiken?! Har dock inte varit framme och klämt på en enda.. än så länge iallafall...

Mår bättre idag. Har kunnat äta små mängder mat och energin börjar sakta men säkert att komma tillbaka. Har gjort ett überfint halsband till mormor, tänkte att hon skulle få det imorgon. Dessutom har jag varit på stan en sväng.. Kul kul!

Nu ska jag bara ha en trevlig kväll med hela familjen (jocke kom hem för en stund sendan) och försöka äta lite mat framför tv:n..

Trött, illamående..

..hungrig, uttråkad... Jag börjar bli sjuk! Fasiken, det var precis vad jag inte ville!

Tack Hampus för att jag fick komma hem till dig igår och åka terräng igen. Det livar verkligen upp. Tusen miljoner tack till dig!

Nu ska jag fortsätta att ligga i soffan och försöka bli frisk. Om det är någon som är sugen på en rejäl maginfluensa är ni välkomna på ett besök. Dörren är olåst så det är bara att stiga in..


Jag är så..

..hungrig att jag tror jag dör.. Tur att pappa står i köket och lagat spaghetti och köttfärssås! Gott gott gott!

Hade en kanon kväll igår! Hampus var här och så kollade vi på Wanted, med Angelina Jolie och åt Tacos med mina föräldrar. Sen åkte vi till Lagan och hämtade lite delar till Hampus Jeep. Sen åkte vi på småvägar hela kvällen. Kom hem runt 2-tiden i natt. Det är så jäkla roliga att åka lite terräng :P Det var precis vad jag behövde nu..

Idag har jag inte gjort så mycket. Gick en liten promand i morsen eftersom vädret var så fint. Sen åkte jag ut till Hampus och va med när han skruvade med bilen (alltid kan mna ju lära sig något nytt..). Nu är jag hemma och ska äta lite. Ska till stan med systeryster om en stund, hon behöver nya skor. Tänkte passa på att hälsa på mormor också!

See u later!

Det känns så tomt..

.. och svart i hjärtat. Saknar morfar enormt mycket redan nu. Det känns som om en del av mig är borta eller har försvunnit..

Igår var jag på begravning. Js morfar har gått bort och eftersom jag har träffat honom en hel del var det skönt att få komma på begravningen, få ett avslut. En mycket härlig människa full av humor och värme. Det var fint och hans bror och arbetskamraten höll fina tal som gjorde honom rättvisa.

Idag har jag kommit hem till Forsheda igen. Sover inte gott på nätterna så jag är väldigt trött. Hampus kanske kommer hit en sväng lite senare. Skönt att få prata med någon annan och få skratta lite. Behöver få ha lite roligt mitt i all sorg och saknad.

Vad ska man..

..göra när man känner sig så tom inombords? Det känns verkligen som om något saknas. Morfar..

Känns konstigt att han inte finns här längre. En jul utan honom kan jag inte ens föreställa mig. Men vi kommer att träffas igen, det känns hoppfullt.

Nu ska jag försöka slappna av och bara ta det lugnt. Kolla på bonde söker fru och äta lite sötsaker..

Idag kom en ny ängel till..

..himlen. Min morfar avled vid halv 7 imorse. Jag var där och det kändes bra. Det kommer att bli en konstig julafton utan honom, men nu är hans lidande slut och det är jag mycket tacksam för.

Åkte ner till Värnamo igår när jag fick reda på hur illa det var. Kom fram vid halv 10 ungefär. Då satt mamma hos morfar och sa att han förmodligen inte skulle överleva natten. Vid 11 kom hennes syster, så Helene och jag har vakat hela natten. Morfar var på relativt gott humör; Han skämtade och pratade en del med mig. Imorse så slutade han helt sonika att andas. Inget dramatiskt och inget lidande. Skönt!

Jag är bara glad över den tid vi har fått tillsammans. Morfar betyder mycket för mig och kommer alltid att finnas i mitt hjärta!

Vuxna människor..

..kan vara så in i helvete elaka. Jag har som sagt vikarierat på en skola i snart 2 veckor. Vissa elever har varit jätte jobbiga men det är inget emot hur lärarna har betett sig. Många stuntar i att hälsa, kollar åt ett annat håll, snackar massa skit och är allmänt otrevliga. Men det ska ju jag tåla, för jag är ju inte PROFESSIONELL lärare!

På lektionerna idag har vi kört lite lekar eftersom det är sista lektionen innan jullovet. Då lät jag eleverna sitta i 4 olika grupper och tävla mot varandra. Eleverna var så duktiga. På dörren knackar en lärare som jag har sett i korridoren och säger;
-Inget ont mot dig.. Men vi brukar inte låta eleverna sitta så när de ska jobba med uppgifter här i skolan.
Jag förklarar vänligt och bestämmt att de håller på med en tävling och att jag har gett dem tillåtelse att flytta runt stolarna.
-Jasså..? Vi professionella lärare håller ju inte på med massa lekar, detta är en skolan och här ska man göra seriösa arbeten!
Va bra att du fick det sagt inför hela klassen. Snacka om att bli nedvärderad!

Vuxna kan verkligen vara elaka. Tack och lov tyckte alla i klassen att lekarna var roliga (och dom var faktiskt lärorika!!) så de fortsatte lyssna på mig och jobbade på bra.. Jag vet mycket väl att jag inte är utbildad lärare men när någon blir sjuk eller vill ha ledigt så är det väl rätt skönt att det finns några vikarier som kan ställa upp?! Istället för att nedvärdera och tycka, kan ni väl ställa upp och låta oss få ta del av era kunskaper.

Det var allt jag ville ha sagt just nu.

Nej, jag vill..

..inte bli sjuk nu. J är fortfarande sjuk och är hemma från jobbet. Hade också planer på att stanna hemma idag, mådde rätt kasst i morse tyvärr. Men jag gick upp, duschade varmt och tog mig till jobbet. Idag har dessutom alla lektioner gått över förväntan så det var bra att jag kom dit, även om jag har varit trött och mått dåligt.

Har hjälpt J at handla julklappar till sin familj också. Själv har jag bara mammsen och pappsen kvar, sen är jag färdig för i år :) Gillar inte att vara ute i sista minuten, det kan förstöra hela julen!

Har bakat pizza till kvällsmat. Toppen god med annanas, bacon och massa ost. Inte nyttigt men oerhört gott!

Nu fortsätter Titanic!

Jag tror att mitt..

..nya namn är läraren från helvetet. Jag förstår inte hur folk orkar vara lärare året runt. Eleverna tröttar ju ut mig efter en dag. De flyger runt i klassrummet, skriker och lyssnar inte det minsta. Ska man göra något nytt får man gå runt till varenda människa eftersom de inte lyssnade första gången man presenterade uppgiften. Jag blir tokig!

J har varit sjuk idag och varit hemma från jobbet och vilat. Inte bra för jag vill verkligen inte bli sjuk! Vet inte om det är matförgiftning efter julbordet eller om det är maginfluensa. Jag hoppas verkligen på det förstnämnda för jag tänker inte tillbringa resten av veckan inne på toaletten! Usch!

Tänkte laga lite mat nu, lagade stuvade makaroner och köttbullar innan. Men nu börjar jag bli hungrig igen..

Ett tv program..

..som jag aldrig skulle ställa upp på är sanningens ögonblick. Inte för att jag ljuger speciellt mycket men vissa saker vill jag inte att alla ska veta om mig. Sitter och kollar på det just nu, gillar egentligen inte idén eftersom många blir sårade i onödan.

Har ätit massa gott ikväll, både middag med kyckling och klyftpotatis och chips och dipp. Är helt mätt och belåten nu, ligger och sälar i soffan..

Ska upp tidigt imorgon, min första lektion börjar vid 8.30 och då är det bäst att vara vaken och alert!

Sov gott!

Harry!! Din lilla..

..kaninjävel.. Har sprungit runt hela morgonen och försökt få honom att inte hitta på några bus, men icke! Han käkade upp min sista fönsterblomma igår och idag tog han jordklumpen och slängde ner den i soffan. Åhhh, dammsugning idag igen men andra ord.

Ska ner och kolla till min tvätt om en stund. J måste vakna först så att han kan se till odjuret innan jag går. Är rädd att han förstör hela lägenheten om jag lämnar honom själv. Han vaknar nog snart..

Nu måste jag springa efter Harry igen!

Oj oj oj..

.. va det luktar lussekatter. Överallt! Har bakat massor idag, lussekatter högt och lågt. Igår blev det både knäck och chokladmarshmallow så nu är julgodiset fixat (igen)! Nu finns det godis både i Forsheda och i Skövde, kan det bli bättre?!

Har faktiskt inte gjort så mycket mer idag. Myst med Harry, bakat, lagat mat, diskat och pratat. Härligt! Känns precis som om man fått jullov från skolan. Men jag ska jobba en vecka till, och det ser jag verkligen fram emot!

Ikväll står det tacos på menyn! Fullkomligt underbart! Allt är bara kanon helt enkelt!

Jobbigt..

..som fasiken. Jag ska iallafall inte bli lärare på heltid, det är ett som är säkert! Vissa elever (de allra flesta) är hur mysiga och duktiga som helst, men sedan finns det några få som är förjävliga. Tyvärr är jag lite för snäll och vet inte riktigt vad jag ska ta mig till när det käftar emot. Idag fick jag en elev utslängd, dessutom ringde hans mentor hem till föräldrarna. För mig var det både skönt och jobbigt. Bra att han förstår att jag menar allvar när jag säger ifrån och tråkigt eftersom det helst inte ska behöva gå så långt att föräldrarna blir inblandade. Hoppas att han lugnar ner sig till nästa vecka..

Ikväll ska jag bara ha roligt. Ska på killkväll hos familjen Vester, har inte varit där på ett bra tag så det ska bli kul! Behöver få tänka på något annat än hur man ska handskas med elever..

En kul sak som hände igår var att jag fick sms från Hampus. Det var ett tag sedan vi hördes och det var såå kul att få skriva lite med honom igen! Det finns ju ingen bättre kille än Hampus. Han sitter högt uppe på en piedestal sedan högstadiet.

Nu måste jag göra mig iordning..

Jag är sjukt..

..dålig på att uppdatera bloggen just nu. Har varit vikarie idag igen och de tar fullständigt kål på mig. Måste komma på en bra taktik tills imorgon. Hur får man tonårskillar att sitta tysta och lugna?! Ja ja..

Ikväll har jag inte gjort så mycket; handlat, lagat mat och nu kollar jag på House och käkar melon. Gott som fasiken!

I helgen blir det julbord med släkten (pappas sida av släkten) och kanske en liten glöggkväll här hemma. Vore kul om det kunde komma hit lite folk, mysa, äta pepparkakor och dricka glögg.. JULMYS!

Ich spreche..

..nicht viel deutsch.. Har varit tyska och svanska lärare idag. Det gick väl hyfsat, eleverna lyssnade kanske inte så uppmärksammt och jag har nog svårt att sätta gränser i vissa fall.

Nu ska jag fortsätta dagen med en lång promenad för att rensa huvudet, handla och laga lite mat, tänka på vilka julklapar som ska inhandlas och bara sitta framför tv:n och slappa.

Är det någon som har några bra julklappstips att dela med sig av? Min skalle är helt tom känns det som.

För att se min helg i bilder får ni gå in på Bilddagboken..

Böj på benen..

..sträck på benen, svinga lite mer, kom igen nu! Har varit gympalärare idag och eleverna har hållt på med ringar, barr, räck och bom. Dom var fantastiskt duktiga, jag hade aldrig fixat alla övningar. Jag hade heller undervisat i kondition, styrka, bollsport eller dans, sådana ämnen som jag verkligen kan. Men det gick kanon och ingen bröt nacken!

Nu sitter jag och försöker fixa datoruppgiften som jag har gjort åt mammas kollega. Examinatorn hörde inte ljudet och jag har inte ljudet på denna datorn så hon måste spela in det på nytt och skicka det till mig. Hoppas att det blir klart snart så att jag får skicka in den sista uppgiften, en kanon bra film!

Undrar vad som händer ikväll?! Har inte en aning.. Hoppas på god mat och en kanon film!

Här går det fort..

.. i svängarna. Skulle ha åkt till Skövde idag men icke sa nicke. Nu sitter jag i Forsheda och ska stanna här i natt också.

Var och hälsade på morfar vid 5 tiden och då fick vi reda på att han skulle opereras i kväll. Han hade haft så grymt ont under dagen så läkarna tyckte att det var dags att göra något, vilket är toppen! När han låg i Jönköping gjorde dom ju ingenting så det är skönt att han är hemma och att det äntligen händer grejer. Så vi (jag och pappa) fick ringa mormor och informera, sedan satt vi och pratade med honom tills sjuksköterskan kom och hämtade honom inför operationen.

Efteråt så åkte jag hem till mormor och lämande lite papper och pratade lite. Klockan hann bli strax efter 6 innan jag kom därifrån och eftersom killkvällen i Skövde börjar vid 8 så var det knappt att jag skulle hinna. Sen fick jag reda på att vi skulle vara ute hos Wester som bor ute i ingenstans (det tar nästan 30 minuter från Skövde, om inte mer) så sa jag att det inte var någon idé. Dessutom snöar det och är halt så det är bättre att köra imorgon på dagen när det är ljust och nyplogat. Sakta och säkert!

Så nu ska jag bara ta det lugnt.. Kolla på Bonde söker fru och Oskyldigt dömd innan jag kryper till sängs..

Inte så lång..

.. sovmorgon idag. Lyckades komma upp i hyfsad tid. Måste vrida tillbaka dygnet nu, vill gå upp tidigt och kunna somna runt elva. Känner att det är på g nu. Det kommer bli bättre när jag fårr jobba också, det ser jag fram emot!

Idag står det inte så mycket på planeringen. Jag ska göra några fler julkort, stryka lite kläder, packa så att jag kan åka till Skövde, hälsa på mormor (och kanske morfar) och hjälpa mammas arbetskamrat med en datauppgift. Det blev visst en del ändå.

Just nu så längtar jag verkligen efter julen. Det ska bli så skönt när hela familjen kommer hem och alla är lediga så man har tid att hitta på lite saker. Det är ju rätt kört nu när alla kommer hem vid fyra och det är kolsvart ute. Men men, jag är inget stort fan av vintern. Skulle egentligen flytta utomlands till ett varmare land.

Choklad..

..i mängder har det gått åt när vi har bakat julgodis. Pepparkaksknäck, chokladbars, cornflakeskakor, hallonnougat osv.. Massor med gott!

Förövrigt har jag  inte gjort så mycket idag. Somnade inte förrän halv 3 i natt så jag tog lite sovmorgon. Låg och läste och kunde inte somna, hade ingen ro i kroppen. Konstigt!

Imorgon eller på torsdag åker jag till Skövde igen. Ska jobba på en skola som lärarvikarie i ca 2 veckor :) Hur kul som helst! Ska vikariera i Tyska, Svenska och Gympa. Mina tre bästa ämnen.. NOT! Men det ska nog gå bra, jag hade väldigt bra betyg när jag gick ut gymnasiet så jag oroar mig inte.

Nu måste jag fortsätta baka julgodis. Bilder finns snart på min bilddagboken för de som är intresserade..

Har inte hunnit..

.. uppdatera på ett tag. Har haft en hektisk helg, minst sagt. Det har hänt så otroligt mycket på bara några få dagar, nästan helt otroligt.

I torsdags så dog Jonas morfar Ingvar. Det var väldigt tråkigt men man får vara glad att han slipper lida och han kommer, med all säkerhet, till en bättre plats. Jag tror faktiskt att alla känner likadant, även om det är jobbigt för den närmsta familjen.

Min bil slutade dessutom fungera i torsdags så hela lördagen ängnades åt att laga den. Tack för hjälpen till Jonas och hans pappa Erik som hjälpte till att få igång den efter många om och men (det är inte lätt att få upp en stylad bil på en biltransport).

I lördags natt ramlade Marita och bröt armen så hon ligger på sjukhus nu. Jag hoppas att hon tillfrisknar snart och att allt blir bra!

Stackars min syster Petra som fick vara med under hela helgen, vi hade knappt någon tid att umgås på. Men vissa saker går inte att styra över.. Hälsade ju på morfar på vägen hem från Skövde, han var trött men glad att vi hälsade på. Det kändes bra..

Nu hoppas jag att veckan blir lite lugnare..

RSS 2.0