Mina drömmars man..

..såg jag uppträda igår. Magnus, snyggingen, Betnér. Härliga människa! Sjukt rolig och grymt söt.

Idag har jag inte gjort mycket. Både syrran och jag vaknar rätt tidigt eftersom kaninen Harry flyger runt som en virvelvind! Han vill ha sällskap och när man väl kommer upp så lägger han sig i buren för att sova, tråkmåns! Nu ligger både han och syrran och sover, syrran i soffan och Harry i buren. Roligt sällskap va?!

Har gått på stan en sväng eftersom inte bilen startar. Tänkte att vi kunde åkt till maxi och spanat in de nya affärerna, men eftersom bilen inte vill åka någonstans och det är för långt att gå får vi göra det en annan dag. Hittade inget på stan heller.. Skulle köpa like nudlar för att göra wok men kom hem med 2 matkassar fulla med onyttigheter istället, dessutom glömde vi nudlarna.. Ha ha.. Huvudet hänger inte alltid med..

Nu ska jag kolla lite på tv och väcka systeryster..

Tänk att få vara..

..lika elak som House utan att behöva lida för det efteråt. Bara för en dag eller så. Kunde ha varit ganska roligt att testa på eftersom jag helst undviker att vara elak annars.

Sitter som sagt och kollar på den elake läkaren. Har precis gjort klart en film åt pappa som han ska lämna in. Fusk, jag vet! Men vem skulle inte hjälpa sin pappa när han själv inte är så teknisk och du kan fixa uppgiften på 30 min?! Jag har inte dåligt samvete för det..

Imorgon ska jag till Jönköping och hälsar på morfar. Åker vid 12.30 ungefär, ska iallafall hämta mormor då. Hoppas på att systeryster ska följa med också, men vi får väl se hur hon mår och vad hon har planerat för morgondagen. Skulle behöva ta lite kort för att uppdatera bilddagboken också, det var länge sedan nu.

Nu är reklampausen slut.. Åter till tv:n..

Jag fryser..

..så in i norden. Det är kallt här hemma! Att komma ur den varma och goa sängen kan liknas vid att bada i en isvak; Vidrigt!

Idag ska jag inte göra så mycket, tänkte kanske åka och träna lite senare. Måste in till stan i vilket fall, ska gå til banken och sedan köpa ett par nya skor. De skor jag har nu är sönder; sulan har släppt och det är hål rätt in på flera ställen. Det är inte skönt när det snöar eller regnar ute och vattnet forsar rätt in på mina tår, som blir blöta och som leder till att jag blir sjuk! Jag behöver nya skor rätt och slätt.

Idag är det 2 dagar kvar tills jag ska få se Magnus Betnér. Det ska bli sjukt roligt! Nästa vecka ska jag och systeryster gå på bio för att se Patrik 1.5, den ska också vara riktigt rolig. Bara roliga saker nu!

Jag ser det snöar..

..och jag gillar det inte. Det är jättefint och supermysigt men just idag så kunde det kvittat. Mormor ringde för en stund sedan och vi ska inte åka till morfar idag, det ska tydligen bli snöoväder och blankis på vägarna. Tråkigt tycker jag, vill jätte gärna träffa morfar men vi åker dit en annan dag istället. Onsdag skulle kunna passa bra för då är systeryster också ledig.

Just nu ringer jag och försöker få tag på biljetter till Magnus Betnérs show Tal till Nationen. Han ska uppträda på torsdag i Skövde och jag vill så himla gärna se människan! Förutom att han är förbannat snygg och läcker, är han rolig och underhållande också! Hoppas att det finns biljetter kvar..

Ska in till Värnamo om en stund, ska äta middag hos mormor och sen ska jag skjutsa Jodie till tåget, hoppas att det inte är halt på vägen..

Mysig kväll..

..framför tv:n. Har kollat på ensam mamma söker (visste redan i förväg vilka killar som skulle väljas) och nu kollar jag på Wallander. Har haft en riktigt bra helg, mycket roligt och mysigt! Har redan bestämmt att jag ska spendera nästa helg i Skövde, jag längtar efter J och Harry.

Nästa vecka ska jag, mamma, syrran och kusinen Sarah baka julgodis. Mys på hög nivå när det luktar choklad i hela huset och man har en kopp med varm glögg jämte sig. Jag längtar faktiskt efter julen, det brukar kännas jobbigt och överreklamerat men i år ser jag fram emot den. Vill fira med min familj, mysa och prata som alltid!

Imorgon ska jag till jönökping och hälsa på morfar på sjukhuset. Hoppas att han är pigg och inte har alltför ont! Hoppas hoppas hoppas!

Har tagit många fina bilder i helgen, kolla på min bilddagbok så får ni se.

Jag hinner ju inte..

.. med att uppdatera ens en gång. Det är fullt hus här hemma. Folk överallt! Trevligt!

Idag har vi varit på syrrans skola och kollat. Några tjejer gick modevisning och syrran hade fixat frisyren på en av dem. Jag vann ett presentkort så jag ska fotograferas och få frisyren fixad, hur kul som helst! Modell för en dag ungefär :)

Dagens bästa: Massa mat, vinterdäck på 2 bilar och världens bästa efterrätt.
Dagens fel: Morfar är dålig, jag är alldeles för mätt och katten gosar inte med mig.

Nu ska jag vara lite social..

Maddes städservice..

..öppnar inom kort. Idag har jag städat hela huset, med hjälp av pappa och syrran förstås. I helgen blir det grymt mycket folk; 8 pers ska trängas här hemma. Det kommer att bli kul!

Tvättmaskinen går för fullt och det är nybäddat i flera sängar. Ska bli otroligt skönt att få gå och lägga sig, att krypa ner mellan rena och nytvättade lakan är bland det bästa jag vet. Helst ska det vara varmt och en snygg kille jämte också. Men katten får duga i natt, det värmer gott när hon ligger på magen och myser. Nackdelen är att hon snarkar och håller mig vaken.

Nu ska jag hoppa i säng, imorgon ska jag till Göteborg och hämta en bil med pappa..

Madde har satt nytt rekord..

.. på löpbandet; 5 km på ca 40 minuter. Det är förbannat bra med tanke på att jag inte har tränat på väldigt länge, har benhinneinflammation och den dåliga luften på gymet. Fy fan va grym jag är!

Ja, jag vet att jag inte borde springa med benhinneinflammation men det bryter alltid ut när det är kallt och den är kronisk så det blir inte bättre än så här. Hela vinterhalvåret i lumpen var ett helvete eftersom vi skulle ut på långmarscher med kängor som både är tunga och dålig passform på, då passade min benhinneinflammation inte riktigt in. Men även det klarade jag galant med bra vitsord och många härliga kompisar!

Nu ska jag baka en lyxig chokladkolapaj som ska ätas av alla som kommer hit i helgen. Jag lovar att den är to die for..

Var och hälsade på mormor efter träningen, fick fika som var smaskens. Morfar får förmodligen vara kvar på sjukhuset i några dagar. Pratade med honom i telefon och han verkade vara ovanligt pigg så han har det nog bra. Han försökte få mig till att smuggla in ciggaretter nästan gång jag kommer på besök (-men säg inget till mormor, hon vill ju inte att jag röker..!). Ha ha, han är för härlig min morfar!

Tv-tittande is..

.. the shit. Idag ska jag kolla på både Bonde söker fru och Oskyldigt dömd. Pappa sitter redan bänkad i soffan och har värmt glögg så det är bara att hämta en filt och sitta som klistrad framför burken.

Morfar blev inlagd på sjukhuset idag. Tråkigt men nödvändigt, det är bara bra att han kan få hjälp dygnet runt när han inte mår som han ska. Imorgon så hoppas vi att han mår bättre och får komma hem från Jönköping.. Hoppas!

Jag får skriva mer imorgon.. Min dator har pajat så om jag inte finns på msn på några veckor så vet ni varför. Men jag har en mobil så det är bara att skicka om det är något :P

Nu börjar vi om..

.. på nytt igen. Jag har tackat nej till jobbet, hur mycket jag än behöver ett jobb så ska man inte behöva bli utnyttjad. Hela min familj står bakom mitt beslut och det betyder allt för mig. Bröt ihop totalt igår, jag har verkligen haft ett riktigt dåligt år och igår föll allt samman. Skolan funkade inte, Skövde funkade inte, Värnamo funkar inte; Ibland känns det som om jag inte har någonting. Att jag inte duger.

Jag är så glad att jag har min familj, det är ni får mig på fötter när jag ramlar.

Idag mår jag bättre. Känns som om 5 ton har försvunnit från mina axlar sen igår. Det är inte bara jag som mår dåligt, alla har sina nedgångar i livet och det är bara att bita ihop. Jag är lyckligt lottad som har många människor som älskar mig för den Madde jag är. När jag tänker efter så är det faktiskt väldigt många människor, för att inte glömma mina underbara katter och min vackra kanin!

Nu ska jag bygga upp en vardag som fungerar för mig. Jag behöver fasta rutiner så att jag kommer upp på morgonen, så att jag verkligen äter middag och så att jag kommer iväg till gymmet; så att min kropp kommer att må bättre.

Jag ska börja idag!

Fan fan fan..

.. nu är det inget som fungerar som det ska. Suck! Helgen var okej, festen va roligt och maten var god. Dock var jag relativt trött och sliten så humöret var inte på topp, trots drinkar och badande i tunna.

Idag blev det inte direkt bättre; Min första dag på jobbet och jag avskyr det redan! Trivs inte med de brukarna jag har fått tilldelade (man skulle få välja men det drogs väl in..), det är ingen fast tjänst utan ett vikariat (trots att de sa detta när jag ringde), arbetskamraterna är hemska (ingen vill vara där och de snackar massa skit om brukarna och varandra) och jag vet fortfarande inte vad jag ska få i lön (chefen var inte där och gruppchefen kunde inte sådant). Jag försökte lite trevligt förklara för gruppchefen att detta inte alls motsvarade mina förväntningar och hennes svar var nått i stil med att -du ska vara glad som har fått jobbet... Usch!

Jag tror faktiskt inte att jag ska gå tillbaka dit. Jag vet att jag måste ha ett jobb men detta var verkligen vidrigt och jag kommer må piss om jag måste jobba där. Då lever jag heller på mina sparade pengar tills de tar slut och börjar plugga igen för detta kommer aldrig att fungera. Tyvärr!

Åhh.. Jag avskyr det här!

Man blir ju besviken..

..när man ger 110% och inte ens får 50% tillbaka. Idag känner jag mig lite trampad på, lite utnyttjad. Jag gillar det inte, inte det minsta! Tack systeryster för att du står på min sida. Jag tänker inte låta mig bli utnyttjad mer, nu får det vara nog! Om man bara duger som kompis när man hjälper till och finns till hands när det passar så kan det faktiskt kvitta.

Orkade inte åka till Göteborg idag. Jag har redan betat av mina mil på vägen för idag och eftersom jag inte är helt frisk än är det bättre att stanna hemma och vila. Har egentligen ingen lust att gå på festen imorgon, kunde lika gärna stannat hemma. Men då hade ju mina fina bakverk gått förlorade, det hade ju varit väldigt synd.

Nu ska jag gå och lägga mig. Huvudet gör ont och kroppen är stel. Imorgon måste jag må bättre, snälla!

Busschaufför vore kanske..

..något för mig. Jag åker ju fram och tillbaka i landet precis hela tiden; varför inte ta med andra på färden?! Det kunde till och med bli lönsamt i längden..

Idag ska jag köra morfar till Jönköping där han ska strålas. Igår sa läkaren att strålningen skulle hjälpa mot smärtan ganska omgående så jag hoppas innerligt på det. När vi är klara ska jag tillbaka till Värnamo, byta till min bil och köra till Skövde. Om jag orkar senare i kväll ska jag vidare till Göteborg och sedan tillbaka till Skövde. Det kan bli många mil, vi får se.

Nu på morgonen har jag hunnit med massor; solat solarium (inte bra, jag vet!), lagt en ansiktsmask (får så himla torr hud nu på vintern), ätit frukost (mackor och juice) och surfat på internet. Dessutom hade jag TVÅ katter i sängen när jag vaknade imorse. De låg tätt ihop och värmde varandra och mina fötter och ben. Mysigt!

Nu ska jag sminka mig, borsta tänderna, packa det sista och bege mig till mormor och morfar.

Maddes bak- och chokladverkstad..

.. här idag öppnat i Forsheda. Man skulle nästan kunna tro det som jag och syrran har bakat och stått i. Har gjort en chokladkolapaj, chokladfudge och en chokladrulltårta. Allt till Erika och Jönssons inflyttningsfest på lördag.

Idag har jag varit med morfar på sjukhuset i Jönköping. Fick vara där mellan kl 9 och 16.30. Bara en lååång väntan hela tiden. Tyckte mest synd om morfar som hade ont och var trött. Vi ska dit imorgon igen och jag har lovat att köra. Åker vid 12 så det blir lite sovmorgon och när jag kommer tillbaka till Värnamo bär det direkt av till Skövde. När jag kommer till Skövde så kan det hända att jag åker till Göteborg (om brorsan har tid att äta med mig) och tillbaka till Skövde (Jonas ska hämta sin far på flygplatsen och vill ha sällskap). Det lär bli många mil imorgon så därför var jag tvungen att baka idag.

Tusen miljarder tack till lillastorasysteryster för all hjälp; Utan dig hade chokladen blivit brända tussar i soptunnan!

Nu måste jag vila..

Varför kan inte jag..

.. få vara frisk och få börja träna igen? Alla muskler försvinner ju ifrån mig, det märks både i vardagen och på vågen. Inte bra att gå ner i vikt, jag vill ju vara stark och muskler väger mycket! Snälla förkyldning, låt mig va!

Idag gick jag inte upp ur sängen förrän runt halv 1. Pratade i telefon med Niclas runt 12, han har köpt lägenhet där han får flytta in i slutet på december, Grattis! Ska komma på husesyn så fort det går, jag är nyfiken! Sen ringde de från gislaved och jag ska träffa 3 brukare på måndag så får vi se vem jag ska jobba åt sen. Rätt spännande faktiskt, jag hoppas bara att jag blir frisk tills dess.

Idag ska jag inte göra någonting var det tänkt. Funderar på att gå en promenad om jag kan få huvudvärken att släppa. Sen ska jag bara läsa och kolla på Bonde söker fru. Kanske ska göra som igår och ha datorn i knäet när man sitter framför tv:n för då kan man chatta med massa trevliga människor samtidigt. Igår chattade jag med Fidde, Stefan och CJ; bara trevliga människor med andra ord!

Systrar utan..

.. jeans.. Jag och syrran ska nog inte dela på ett par jeans, vi har alldeles för olika smak för det.. Kolla på tv3 så fattar ni vad jag dillar om.

Glömde skriva att jag har blivit sjuk innan. Halsen och huvudet värker som fan. Jag trodde att jag var frisk sedan förra gången, men tydligen inte. Vet inte hur jag ska kunna komma igång med min träning om jag är sjuk hela tiden. Tråkigt!!

men men.. Nu ska jag fortsätta kolla på filmen..

Jag gillar inte..

.. när det regnar utomhus (inte inomhus heller för den delen :)). Trots allt regn har jag varit ute på en långpromenad idag, tog regnjackan och gick runt kvarnagården och kollade på alla stackars djur ute i rusket. Väldigt skönt att få komma ut i friska luften, men ännu skönare att få komma hem och slita av sig de blöta kläderna innan man tog en lång och varm dusch.

Har ringt till Tea i Gislaved idag, angående mitt jobb där. Hon skulle kontakta två brukare som jag ska träffa och höra av sig senare idag eller i morgon. Skönt att det äntligen börjar hända något för jag är definitivt färdig med att sitta hemma och rulla tummarna.

På torsdag ska jag skjutsa morfar till sjukhuset i Jönköping, han ska röntgas och sen ska de ställa in maskinen inför strålningen. Roligt att få hjälpa till och kunna ställa upp för honom någon gång också. Ett bra minne med morfar: När jag var liten tog jag hål i örat och det blev jätteinfekterat. Eftersom både mamma och pappa jobbade på restaurang kunde de inte åka ifrån så morfar fick ta mig till vårdcentralen. Under bilresan på väg till vårdcentralen så skällde morfar på mig i massor (-ta inte några fler hål i öronen, -du ska inte förstöra din kropp så, -du kan bli infekterad för livet.. osv.). Det är faktiskt enda gången som jag kan komma på att jag har sett honom lite upprörd. Tyvärr lyssnade jag nog inte tillräckligt noga för efter det har jag tagit fler hål som har blivit infekterade (men det har jag inte vågat säga till morfar).. Men sådana dumheter har jag slutat med nu :)

Nu ska jag hitta en ny bok att läsa i..

På resande fot..

..hela dagen lång. Etersom det har blåst här nere i Småland så var tåget 45 minuter för sent och jag missade bussen till Forsheda. Fick sitta och vänta i 30 minuter på nästa och det var ganska ohärligt eftersom jag var blöt om fossingarna och frusen som fan. Var inte hemma förrän kl 15.20 ungefär, några timmar försent, men okej..

Idag har jag också:
Varit i Gislaved med mammsen, köpt julpyssel.
Kört systeryster till ridningen, och hämtat henne förstås.
Handlat massa mat till mammas elever.
Hälsat på hos mormor och morfar, ska dit igen på torsdag.
Druckit starkglögg (äcklig!!) och ätit mackor.

Nu är jag helt slut så det är dags att hoppa upp i sängen och bädda ner mig och katten för natten..

Jag har fått..

.. ett jobb i Gislaved! Jag var ju på intervju i torsdags och sent igår kväll ringde de och sa att jobbet var mitt. Har redan jobbat som personlig assistent så jobbet i sig är inget nytt men sen hänger det ju mycket på hur brukaren är och hur han/hon vill ha det runt omkring sig. Roligt att få ett jobb iallafall, det är en nödvändighet!

Idag har jag inte gjort så mycket. Gick inte upp förrän runt 10 när Mikael ringde och väckte mig. För en gångs skull så slutade samtalet inte med bråk och det kändes ganska bra. Just nu är vi inne i en fas där jag inte vill träffa människan, han lovar för mycket och jag blir besviken. Då är det bättre att strunta i alltihop. Men jag vet att han är en bra vän, när det verkligen gäller.

Jonas var ute med sina arbetskamrater igår, idag är han bara trött, så vi åkte till Prima vid 12-tiden och käkade en sallad. Sen köpte vi mat till Harry och gick en sväng på Rusta för att köpa julpyssel. Nu är vi hemma och städar lite, jag har dammat och Jonas diskar.. Om en stund ska jag bara lägga mig i soffan och vila.. Härligt!

Måste bara damma klart först..

Till min älskade morfar..

.. tillägnar jag detta inlägg. Jag vet att du är svårt sjuk och jag vet också att du har ont. Även jag har ont, framförallt i hjärtat, när jag tänker på hur du har det just nu. Jag önskar att jag kunde komma på ett sätt att ta bort cancern, eller åtminstonde få den att stanna upp. Du ska ju alltid finnas kvar.. Jag vill ju att du ska få se mina barn växa upp, inspirera dom att göra annorlunda saker; precis som du fick mig att vilja göra lumpen och vilja bli polis.

Du finns i mina tankar och om det nu finns en gud så ska jag be för dig.

Att inte bli..

.. respekterad och inte bli hörd är något som jag inte tycker om. Idag har jag haft en jobbig klass i syslöjd, ingen lyssnade och många betedde sig väldigt otrevligt. Jag slängde ut 2 stycken men det hjälpte inte det minsta..

Hade en klass i morse som var helt underbar. De gjorde det man sa till dom och följde instruktionerna till punkt och pricka utan några problem. Det är konstigt att 2 klasser i samma ålder kan skilja sig så otroligt mycket. Nästa vecka har jag blivit erbjuden att ha en årskurs 4:a  under en dag, det kan nog vara spännande för jag har aldrig jobbat med så små barn förut. Men vi får väl se, var ju på en intervju igår och den gick ganska bra så jag får förhoppningsvis ett jobb där inom kort..

Igår när jag kom tillbaka till Skövde mådde jag inget vidare, var trött, varm, snurrig och allmänt borta. Har inte sovit bra inatt heller så jag måste få vila ikväll.. Funderar på att inte åka tillbaka till Forsheda ikväll, kanske gör det imorgon eller så stannar jag här hela helgen. Det är inte roligt att tillbring så mycket tid antingen på ett tåg eller i en bil. Men jag ska fundera på det en stund till innan jag tar några beslut..

Nu måste jag snart hämta J på hans jobb. Jag lånade ju hans bil till skolan idag så han måste ha skjuts hem igen..

Madde som lärare..

..är ingen bra idé. Idag har jag varit lärarvikare i textilslöjd och hemkunskap. Det sistnämnda gick jäkligt bra (jag har ju trots allt kockgener från föräldrarna), men slöjd?! Jag fick knappt godkänt i syslöjd, jag tog hem mina projekt så fick mamma sy färdigt dem. Det gav mig ett VG i betyg men inga direkta färdigheter. Jag kan ju knappt trä en nål och nu ska jag visa hur man syr kläder?! Illa..

Lärarna jag har mött har varit helt åt helvete, jag kan förstå att eleverna blir omotiverade. De är inte trevliga, inte hjälpsamma och bara snackar en massa skit! Eleverna var ungefär likadana.. Men som man umgås.... Jag hoppas att skolan blir bättre för annars kommer många elever gå utan både betyg och kunskap! Sorgligt!

Var och såg Bond filmen igår, Daniel Craig är en riktigt heting :) På tal om het så ska jag gå och duscha nu..

Dagens bästa: Grattis Frida och Mikael till Er förlovning i Florida! Ni är rätt för varandra och jag önskar er all lycka, alltid!

Längtar efter..

..en varm och go säng. Var i Göteborg hos brorsan igår, gick på bio och drack öl. Filmen vi såg heter Max Payne, den får 5 av 10 i betyg (men endast för att huvudrollsinnehavaren är snygg, annars hade det blivit 3 av 10). Men förutom den kassa filmen så var kvällen trevlig. Käkade kinamat på ett mysigt lite ställe och tog 2 öl i biobaren. Staropramen; I love!

Hämtade familjen på landvetter vid halv 6 imorse, det var kallt och jävligt men vi tog oss hem till forsheda utan några problem. Sen sov jag ett par timmar innan jag satte mig på tåget mot Skövde. Tyvärr fick jag sitta och vänta i Jönköping en timme men nu är jag framme. Sitter med en filt över axlarna och gosar med min kanin Harry.

Ikväll ska jag på bio igen, Jonas har fixat biljetter till den nya bond filmen.. Hoppas att den är bra... Nu ska jag vila en stund, är helt slut i huvudet..

Jag känner mig..

..rätt okej faktiskt. Inte som härskare över världen direkt. Kanske mer som en liten prinsessa över Småland, så långt vågar jag sträcka mig.. Känner mig rastlös som fan, vet inte vad jag ska hitta på. Borde egentligen sätta mig i soffan, framför tv:n, kolla på när lammen tystnar och äta chips. Men: Nä..

Men jag skulle kunna tänka mig att hämta en cola ur kylen, ta med mig katten, få igång projektorn och kolla på en rolig film.. Kanske kan funka!

Imorgon åker jag till Göteborg till min lilla bror. Tidigt måndag morgon så ska jag hämta familjen på Landvetter, på tisdag ska jag jobba som lärarvikarie i Skövde och på torsdag ska jag på intervju i Gislaved. Fullt upp nu. Härligt!!!

Ni vet väl att mottot är: Allt som du gör kan jag göra bättre! Kör med det och ALLT löser sig!


RSS 2.0