Smakprov?

Funderar på om jag ska smaka på en chokladboll. Egentligen är det inte så roligt att äta dom, det är ju att baka som är det riktigt roliga! Men, smaka måste man ju ändå göra :)

Sov rätt många timmar idag. Hade tänkt att gå upp tidigt eftersom jag ska jobba dagpass imorgon, men när man väl sover gott så är det nog bäst att sova. Kroppen behöver sömn och för att få bort det sista av förkyldningen så är det lika bra att ligga i värmen och dra sig. Dessutom kommer jag nog kunna sova i natt ändå :)

Nu drar jag mig mot kylen.. Mmm..

Jag har gjort chokladbollar, till

75948b4fd07341557bad4ab7931ca990.png

Jag har gjort chokladbollar, till och med bryggt kaffet själv. Otroligt!


Värme..!

Brrr.. Sitter och småfryser lite framför datorn. Har precis gjort en macka och ska alldeles strax krypa ner i sängen och läsa lite till innan jag somnar. Fy fan va boken är bra (Jenna Jameson -How to make love lika a porn star!), hade 3 timmar där det inte larmade något så då passade Paola på att sova och jag satt som klistrad vid boken. Loveli!

Hoppas på att få upp värmen fort i sängen för jag är genomfrusen. Fick skrapa rutorna på bilen imorse, kallt men uppiggande. Det är ju såå vackert ute när frosten kommer, längtar faktiskt lite efter snön. Men helst så ska det bara snöa 3-4 veckor sen kan sommarvärmen komma igen. Tänk er; snö, varm glögg, en brasa och massa pepparkakor.


Brr.. It´s cold out there..

Sitter på jobbet, skönt att få vara inne för det är nämligen minusgrader utomhus. Har satt i motorvärmare och kupéfläktarna på bilarna så att de är varma imorgon när dagpersonalen kommer.

Har tagit det rätt lugnt idag. Varit ute på Parkudden och snackat med systeryster och Tobias. Lagat mat, wok med kyckling och jordnötter, läst en del i Jenna Jamesons bok; How to make love like a pornstar. Den verkar riktigt bra, den beskriver hela Jennas uppväxt och hur hennes porrkarriär inleddes bland annat. Dessutom råkade jag visst somna på soffan i en halvtimme också, stenhårt! Sweet!

Nu är det som sagt lite nattjobb som gäller. Imorgon är jag ledig, på torsdag jobbar jag 7-15 på dagis och på fredag är jag ledig igen. Ska förmodligen till Jönköping med Hampus på fredag, han behövde uppdatera sin garderob. :)

Dags att jobba..

Just det..

Fick en fin kommentar igår om att jag borde slänga ut lite gamla kort som jag hittade i går när jag sorterade på datorn.. Frågan är om ni verkligen vill se dom..? :) Dock är det bara kort mellan 2006 (lumpen)-2009 (typ nyss), inga jätte gamla pics alltså.. Skyll er själva för här kommer dom..

Vi testar stridsmundering innan bataljonsövningen, gillar inte gröna kläder dock eftersom marinen är blå!



Nyår -06. Jag och 9 galna Skövdegrabbar i en vattenfylld container. Fin tradition!



Crusing i Tidaholm -08. Jag bad alla att ställa upp på kort men vad de gör har jag inte en aning om..



High Chaparall -08. Jeepträff :)



En överlycklig Madde har lyckats fånga två små krabbor! Hunnebo -08



Polen -08



Västerås Power meet -08 Madde, Erika och Cissi med en lycklig Brasken mellan sig..



Kims 20-års fest -09 Temat var rosa och turkost. As you can see: Jag har rosa på mig!!!



Har fler, och roligare, bilder men de vill jag inte lägga ut här :)

Hopplöst..!

Stiger upp ur en varm säng, duschar fort som bara den, hittar rätt kläder, gör en baconostsmörgås till frukost och vad händer..? Jo, dagis ringer och säger att hälften av barnen är sjuka så jag behöver inte komma dit idag. Kunde ni inte ringt liiite tidigare när jag fortfarande låg kvar i sängen.. :) De behövde bara en personal idag och det innebär att de har max 5 barn och att alla går hem innan eller precis efter lunch. Inte lönt för mig att sitta där och glo förstås.

Såå, nu har jag plötsligt fått en hel bonusdag bara sådär. What to do..?! Ska förstås sova lite till eftersom jag ska jobba i natt. Kanske kolla på en film så att jag blir trött igen för just nu är jag piggare än en galen gasell.. Får nog ta och laga lite mat också, är lite sugen på wok faktiskt.. Med kyckling, lite goda grönsaker och


Bara så att ni vet..!

Imorgon kommer uppdateringen att vara nästintill obefintlig. Jobbar mellan 8-15-17.15. Sen är jag ledig några timmar, då jag förhoppningsvis sover gott, innan jag jobbar från 21-07. Om jag inte får tag på någon dator på jobbtid så kommer jag med all säkerhet inte att uppdatera heller. :)
Nu ska jag sova, kolla på roast också. Min favorit Magnus Betnér är ju med.. Mmm..

Effektivt arbete!

Helvete vad effektiv jag är ibland. Ni anar inte hur mycket jag har gjort idag egentligen..! Kan meddela att lilla fröken Andersson befann sig på gymmet kl 07.00 i morse och efter det har allt bara rullat på. Underbart!

Nu har jag ätit en skål med fruktsallad och hållt på med datorn en stund. Har formaterat hela datorn och nu hoppas jag på att den ska fungera som vanligt, fast 10 gånger snabbare förstås :) Har dessutom kollat igenom nästan alla dokument, sorterat och slängt. Likadant med alla kort och filmer. Man samlar på sig mycket skit genom åren, men förbannat mycket roligt också!

Nu måste jag nog fortsätta..

Fruktsallad med glass, inte fel nå

0-202e3f3d8b9752a7605b0f3db58331f9.png

Fruktsallad med glass, inte fel någonstans!


Lite senare..

Några timmar senare.. Lite sömn, kollat på film, bogserat en bil, snabbduschat och nu uppdatering av bloggen. Inte dåligt va?! :)

Kan meddela att det ska bli skönt att bara få softa lite ikväll, är dessutom ledig imorgon också. Funderar på om jag ska starta upp några projekt, kanske åka och träna lite lätt. Skulle vilja åka till bibilioteket och låna lite böcker med, det var såå länge sedan jag läste något vettigt. Måste skicka mail tilll högskolan också, inte att förglömma! Sen var det något mer som behövdes göras.. Vad var det..? Det verkar inte bli några problem att fylla dagen med saker att göra iallafall..


Volbeat baby!

Lyssnar på Volbeat in i det sista. Om 5 min är det dags att gå hem, härligt!
It´s crazy but it´s true; I only wanna be with you!

Inte många timmar kvar..

2.5 timme kvar på nattens arbete. Ska bli skönt att få åka hem och krypa ner i sängen. Timmarna mellan 3-5 är oftast de som är jobbigast, men i natt har det varit så fruktansvärt lugnt så jag har suttit och halvsovit en timme framför tvn så nu börjar jag piggna till igen..
Tänkte inte sova så länge imorgon, behöver vända tillbaka på dygnet eftersom jag ska jobba på dagis nästa vecka. Eller ja, jag ska jobba både natt och på dagis, dock inte samtidigt tack och lov! Tisdag och torsdag på dagis och natten mellan tis-ons på Bredäng. Rätt många lediga dagar nästa vecka, fredag-måndag! Sweet <3
Nu ska jag fixa och dona lite..

Here it comes..

Lyckades äntligen klistra in låten så att ni får höra den! I got a feeling med the Black eyed peas! Underbar!

Tattoo..?

Sitter och spanar på lite tatueringar på nätet och i en nyinköpt tidning. Är så sjukt sugen på att köra något snyggt motiv antingen på ryggen eller längs sidan av kroppen (typ revbenen och nedåt). Inget litet, gillar inte massa små tjafs på olika ställen. Det ska vara något stort och snyggt direkt, annars kan det kvitta.

Natten har hittills varit jätte lugn. Har inte ringt i telefonen än iallafall. Skönt..!
Hoppade in hos Henrik en sväng innan jobbet och käkade en pizza. Trevligt att sitta och snacka lite med honom och hans nya granne. De hade kört cross hela dagen så de verkade allt lite småslitna :) Fullt förståeligt! Annars har dagen varit lugn.. Daniel drog med mig på en liten promenad och så käkade vi förstås kinamat också, riktigt gott!
Nu ska jag återgå till Dödligt vapen 4, sämre film får man leta efter..

I got a feeling..

..that tonight´s gonna be a good night..!

Nu är det bara 4 timmar kvar till jobb, rätt sweet ändå! Ska skjutsa Daniel till en förfest i stan och sen ut till Parkudden och hämta lite papper innan jag drar mig mot Bredaryd. Hoppas att det händer lite ikväll också så att natten går fort. Jag och Lydia får sitta och fantisera hur alla andra har det, dansandes på Sigges, när vi sitter på hemmet och chillar. But hey, that´s fine with me..!

Har faktiskt inget emot att jobba var 3:e helg, det är rätt lagom. Är dessutom ledig nästa helg och då jäklar.. :) Skulle vilja bowla lite, kanske ta några öl på Harrys..? Sugen?!

Snart slut för idag.

Det har varit en händelserik natt, minst sagt. Jag har flängt runt i Golfen många mil ute i ingenstans. Träffat gamla människor som har behövt lite hjälp och omvårdnad. Jag gillar det otroligt mycket!
Nu är det snart dags att åka hemåt. Sova några timmar och sen jobba i natt igen, känns inte speciellt betungande! :) Nu ska det sista ordnas sen är det dags för rapport..

Härligt med nattjobb!

Vilken underbar natt! Jobbar ihop med Lydia på Bredäng. Har varit en sväng i Forsheda och fått hjälpa hemtjänsten där och nu är jag tillbaka här igen. Blir ett himla åkande så den stackars lilla golfen kommer att få jobba hårt i natt :) Har dessutom fått förlängt vikariat här också (fick ju på dagis med så jag ska försöka kombinera ihop båda två, mycket jobb ger fet lön).
Idag har jag inte gjort någonting egentligen; ätit lunch på Olympia, gått en promenad, lagat kycklingtacos och kollat på film. Precis perfekt dag inför en jobbnatt..! Längtar dock efter att få krypa ner i sängen redan nu..
______________________________________________________________________________
Åhh nej.. Hur fasiken ska jag hinna med min träning..? Hade ju tänkt att trappa upp den ett snäpp nu när jag inte skulle jobba så mycket. Nu blir det dubbla jobb.. Men men, jobb går först!

Maximum speed..

Sitter på mammas jobb och väntar på att några papper ska skrivas ut. Skrivaren jobbar för fullt med en maximal hastighet av ca 1 ark i timmen. Hopplöst! Till och med Golfen på jobbet går ju snabbare..

Hade en riktigt trevlig kväll igår. Jag och Hampus lagade mängder med mat. Först kötbullar (med bacon och vitlök) och potatismos. Sen blev det efterrätt bestående av äppelkaka med vaniljsås. Mmm! Hann dessutom kolla på två filmer; He´s just not that in to you (rolig drama/komedi) och 17 again (helsjuk komedi!). Gjorde sönder Hampus potatisskalare så han fick skala 15 små potatisar med enbart själva bladet, en stor bedrift :)

Nu ska jag snart iväg in till stan. Ska äta lunch på Olympia kl 13, ska bli såå gott!

Vi gjorde äppelkaka också, nu känn

0-60eaf972c855c2eedb614eae661effdb.png

Vi gjorde äppelkaka också, nu känns det som om jag har ätit en hel elefant..


Jag och Hampus har rullat köttbull

0-1142a59146931950bbebc5cefdb128a0.png

Jag och Hampus har rullat köttbullar i mängder.


Problem..!

Helvete också.. Jag har hittat skor. Ni vet, såna där skor som man bara måste ha! Bara måste..!

Var kan man få tag på dessa boots till hösten? Från Monki strl 36-37..

Subaru Impreza

Bara för att Subaru Impreza gör en av världens läckraste bilar..
Hell yeah..!

Yes box!

Nu kan jag nog nästan kalla mig för frisk. Halsen låter fortfarande illa och jag är lite snuvig, men va fan, helt frisk är man väl aldrig ändå :) Ska bli såå skönt att få jobba i helgen. Ska jobba natt i hemtjänsten ihop med Lydia på Bredäng, kommer att bli kanon! Ser fram emot detta, big time!
Har redan fått massa bra saker gjorda idag, jag är förbannat effektiv när det väl gäller. Ska dock ut till Forsheda efter lunch och skriva ut en massa papper som måste skickas hit och dit. Kolla om lönebeskedet har kommit också, alltid lika spännande :)
Nu ska jag ut och fortsätta städa camaron, det började ju regna mitt i dammsugningen..!

100 saker om mig.

Bara för er så har jag fyllt i 100 saker om mig själv. Sånt hinner man att göra när man är sjuk :)

1. Tre namn jag lyssnar till: Madde, Madeleine, Andersson (även Fröken Andersson går bra)

2. Någonting jag tycker om med mig själv: Jag är rätt grym på att vaxa bilar

3. Någonting jag inte tycker om med mig själv: Har ofta alldeles för mycket att göra för mitt eget bästa

4. Detta är jag rädd för: Ormar, big time!

5. Tre saker jag vill ha varje dag: Mat, sällskap och ett gott skratt

6. Tre saker jag absolut inte kan göra: Bada i närheten av där jag har sett en orm,  äta gåsleverpaté,  göra någon illa med mening.

7. Detta tycker jag om att göra: Äta mat,  umgås, gå på bio, jobba.. Jag gillar det mesta!

8. Detta vill jag göra just nu: Äta pizza.

9. Bästa känslan: ”Jag klarade det!”

10. Värsta känslan: Ensamhet

11. Egenskaper jag gärna ser att min partner har: Omtänksam, rolig, glad, ärlig och lite småtokig.

12. Är jag kär just nu? Ja..!

13. Jag vill gifta mig… med en underbar man någongång i framtiden. Rockbröllop, hell yeah..!

14. Följande tre saker vill jag göra innan jag dör: Ta MC-kort, dyka på ett rev och resa långt, långt bort.

15. Min käraste ägodel: Jag har ingen speciell men jag tycker mycket om mina fotoalbum, min dator, min mobil och min kamera.

16. Något jag vill ha i present: Green Days nya skiva kanske..?

17. Detta har jag på mig just nu: En tjock luvtröja och mjukisbyxor, har ju precis stigit upp ur sängen.

18. Favoritkläder: Mjukisbyxor och tjocka lumpenstrumpor

19. Favoritdjur: Tiger

20. Följande musikstilar tilltalar mig mest: Rock, rock, rock.

21. Favoritlåtar just nu: Allt från Volbeat (speciellt I only wanna be with you), möjligen några radio-pop-låtar också.

22. Roligaste/tråkigaste ämne i skolan: Roligaste ämnet var psykologi utan tvekan. Tråkigast var naturkunskap (enbart beroende på läraren dock).

23. Stjärntecken: Oxe

24. En bok jag älskar: Stieg Larsson trilogin

25. En film jag älskar: Gone in 60 seconds.

26. Tv-program jag gillar: Kollar inte mycket på tv så jag hinner aldrig följa några serier, gillade dock Anna Phil när den gick.

27. Favoritdoft: Syrrans Burberry luktar otroligt gott eller Hugo Boss woman.

28. Detta äter jag gärna: Tacos for ever and ever.

29. Dricker helst: Till vardags: vatten eller mammas flädersaft. Till fest: Öl, cider eller Kapten och cola!

30. Favoritgodis: Choklad!

31. Hit vill jag gärna åka på semester: Australien och/eller Irland

32. Färg på mina ögon: Blå (men även lite, lite bruna)

33. Min längd: 161.5 cm

34. Jag tror på: Inget, men I want to belive :)

35. Jag spelar: gärna Guitar Hero eller Monopol

36. Person jag beundrar: Min mamma

37. Så här bor jag: Just nu är den fasta adressen en säng ute på Parkudden, har inte ens ett eget rum än.

38. Antal döda krukväxter i hemmet: Noll, de ligger redan i soptunnan!

40. Det här gör mig avtänd: Kaxiga, fulla och odrägliga killar..

41. Favoritfärg: Svart, även mörklila just nu.

42. Favoritcitat: Allt som du gör kan jag göra bättre. Allt som inte dödar, härdar! Smärta är bara vekhet som lämnar kroppen (de två sista är citat från lumpen, i like)

43. En hemlighet jag vet: Det är ju hemligt!

44. Bästa present jag fått: Min kamera och möjligtvis segelflygningen över jönköping!

45. Senast köpta skiva: Senast köpta..? Senast brända: Volbeat!

46. Det jag är mest nöjd över med mitt utseende är: Det mesta faktiskt. Min kropp är relativt stark, om inte annat så fyller den sin funktion och tar mig genom livet utan problem.

47. Det jag är minst nöjd över mitt utseende är: Det man inte är nöjd över kan man faktiskt göra något åt dvs träna mer, vilket jag gör när jag är frisk!

48. Udda förmåga/egenskap: Jag kan lägga upp benen bakom nacken. Har extremt lätt för att lära mig låttexter.

49. Om jag vore ett djur skulle jag vara: En iller såklart!

50. Vad lyssnar du på just nu? Spotify

51. Vad har du gjort/ska du göra idag? Jag ska städa en bil, äta pizza med Daniel, duscha, träffa Hampus och laga mat, sova ute på Parkudden.

52. Var är dina föräldrar födda? Sverige..

53. Vad är det senaste du installerade på datorn? Adobe reader

54. Vilken är din favoritrestaurang? Mangos i Skövde och Fredriks böfhouse i Fredrikshavn.

55. När badade du i en pool senast? I våras, simmade några längder i Värnamo.

56. Har du varit med i någon skolpjäs? Nix, var aldrig tillräckligt intresserad.

57. Hur många barn vill du ha? Har alltid sagt att jag inte ska ha några barn..

58. Vilken musikstil tycker du mest illa om? Allt med Linda Bengtzing, hon är hemsk!!

59. Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet? Ja

60. Vad har du för TV-kanaler? De vanliga..

61. Har du åkt moped någon gång? Såklart. Har haft en egen Speedfighter 2, röd och göör läcker!

62. Har du busringt någon gång? Ja

63. Har du fått felparkeringsböter? Ja

64. Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump eller fallskärm? Yes, har hoppat bungy-jump, fett niice!

65. Vilken är den plats längst bort som du har besökt? Thailand eller USA

66. Har du en egen trädgård? Nej

67. Vilken är din favorit bland tecknade serier? Gillade Piff och Puff när jag var liten, Räddningspatrullen.

68. Kan du alla orden i nationalsången? Såklart, man har väl gjort lumpen!

69. Badkar eller duschkabin? Badkar

70. Vilken är den bästa film du sett senaste månaden? Flickan som lekte med elden

71. Favoritpizza? Kebabpizza, möjligen Milanospecial.

72. Chips eller popcorn? Chips

73. Vilken färg på läppstift använder du? Använder inte läppstift, aldrig någonsin!

74. Har du rökt jordnötsskal någon gång? Va? Öhh nä?

75. Har du någonsin varit med i en skönhetstävling? Nej

76. Apelsin- eller äppeljuice? Apelsin

77. Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni? Det var med Daniel i Växjö. Käkade kinamat utomhus.

78. Favoritchoklad? Japp!

79. När röstade du senast? I valet senast..

80. När åt du en hemodlad tomat sist? I somras på Soläng

81. Har du vunnit en prispokal någon gång? Nää, men några medaljer i bland annat tae-kwon-do och i go-cart.

82. Är du bra på matlagning? Nja.. Daniel säger ja..

83. Klarar du att tanka själv? Tanka? Måste man göra sånt också..?

84. Har du beställt något från något av de där shoppingprogrammen som går på reklamteve-kanalerna? Nej, så dum är jag inte.

85. Pepsi eller Coca Cola? Coca cola über alles!

86. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb? Räknas lumpen? Såklart!

87. Vad var det senaste du handlade? Bilschampoo

88. Har du kräkts offentligt? Nej.

89. Vill du helst bli mångmiljardär eller hitta den sanna kärleken? Den sanna kärlek i sådana fall. Mångmiljonär ska jag bli på triss ändå :)

90. Tror du på kärlek vid första ögonblicket? Nja, snarare stark attraktion vid första ögonkastet.

91. Har du ringt något betalnummer? Nej.. Eller jo, nummerupplysningen då.

92. Kan man vara vän med sitt ex? Klart att man kan, bara båda kan komma överrens.

93. Vem var det du besökte på sjukhus senast? Mamma

94. Hade du mycket hår som liten bebis? Det får ni fråga mina stolta föräldrar

95. Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar? Ett ganska gammalt meddelande som spelades in när jag gick i 7:an-8:an ungefär. Låter dock inte som jag enligt säkra källor..

96. Vad har du i din väska? Vilken av väskorna..?

97. Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig? Tar av mig kläderna såklart.

98. Vad är du tacksam för idag? Att jag och alla runt omkring mig mår bra.

99. Var hittade du den här listan? På camillas blogg

100. Tre personer jag vill ska fylla i denna enkät: Ha ha.. Jag skulle vilja att Hanna, Frida och Syrran svarar på alla frågor och lägger ut på sina bloggar. Nu! :)


På G mina vänner!

Dagens kom-ihåg; Ät inte för många dextrosol när du är sjuk..! Man blir som en speedad iller, vill helst ut och springa, får hjärtklappning för att man ser en groda, tror att allt man ser därefter är ormar, pratar på fort som fan... Men jag var iallafall på gott humör igårkväll. Dessutom lugnade jag ner mig något när jag fick varm glögg och pepparkakor! Underskattat..


Lasagnen blev förresten kanon! Köttfärssåsen som hamnade där i var nog topp 5 på Maddelistan.. Dessutom står det en fin och nytvättad bil utanför nu. Den skulle dock behöva vaxas lite och det är ju egentligen mitt specialområde, men inte idag.. Tror till och med att jag börjar bli lite friskare. Ingen feber vad jag kan känna, mindre snuvig och klarare i huvudet. Dock låter halsen fortfarande förjävlig så folk tror nog att jag är dödssjuk ändå.. Great!

Jag är inte så dum egentligen..!

Åhh denna jävla mobiltelefon! Så fort man har lyckats somna om så ringer den och stör.. Egentligen är det ju inte mobilens fel och inte de som ringer för den delen heller. Ingen kan ju veta att jag försöker bli frisk genom att sova mig igenom hela förkyldningen.. Jag slår vad om att ni nu tänker; Varför stänger hon inte av mobilen bara, puckot?! Men.. Jag jobbar som vikarie och då betyder telefonen och att folk ringer efter mig precis allt!
Jag vet att många har lite funderingar på hur jag kan överleva som vikarie. That´s because I´m so damn good at it! Nädå, men jag jobbar på många olika ställen, är inte rädd för att hoppa in på nya ställen, är flexibel och kan jobba lite när som helst och är allmänt positiv ochh glad. Oftast så jobbar jag faktiskt heltid, även om det kanske verkar som om jag är ledig mycket. Men jobbar man natt så får man ihop många timmar åt gången samtidigt som man faktiskt är ledig på dagarna :) Nu är allt utrett va..?

Till dagens planering (eftersom det ändå börjar bli för sent att försöka somna om). Idag ska jag göra lasagne till middag. Dels för att det är roligt att göra och dels för att det smakar förbannat gott. Ska försöka tvätta bilen om nu vädret tillåter det, för jag ställer mig inte och tvättar bilar i regn. Tänkte försöka bli helfrisk idag också, äta mycket frukt och vitaminer. Dessutom ska jag ringa lite samtal och fixa och dona lite som vanligt..

Hur fasiken gör man lasagne då..? :)

Dagens outfit!

Mina snygga outfit när jag öste båten tidigare idag. Pappas regnställ.. Rätt sweet va..?
Har ni förresten sett att jag är mörkhårig igen.. Saknar dock det blonda yrvädret till frisyr så det blir nog ljust snart igen, eller vad tycker ni?!

Parkudden

Ni har ju inte fått någon möjlighet att se hur det ser ut i mitt nya hem än. Men nu har jag tagit mig i kragen och tagit några kort iallafall..
Här är mitt blivande rum. Just nu bor jag i sängen :)
Syrrans rum
Vardagsrummet
Köket
Köket
Båtplatsen, med en lånad båt. Pappa har varit duktig med lien i vassen..
Övar på panoramabilder
Nu har ni fått en liten glimt iallafall..

Konstiga infall..

Hmm.. Har ätit, diskat lite, rengjort ugnen, kollat på tv, läst bloggar och softat sen sist. Man får faktiskt ha det så här bra när man är sjuk. Bara gå runt i sin egen lilla värld och mysa.

Dock har jag gått och tänkt på en grej rätt länge nu; Jag är så sjukt sugen på att baka chokladbollar aka negerbollar. Inte sugen på att äta dom, smaksinnet är ju inte på topp, men fasiken va kul att få baka lite.. Får aldrig ni några konstiga infall som bara måste göras..? Eller är det bara jag :)

Kanske, kanske, kanske..

Rätt soft..

Har legat i sängen till runt 10 idag.. Satte klockan på halv 9 och sen har jag snoozat lite, kollat på tv, legat och tänkt. Det är underbart att få ligga och filosofera lite på morgonen, iallafall när man är sjuk och verkligen inte orkar ta tag i något vettigt. Underskattade grejer, helt klart!

Har börjat fixa lite med maten nu, marinerat kycklingen och hackat lite lök bland annat. Tänkte göra kycklingspett med jordnötssås till lunch. Hoppas bara att såsen blir bra för jag har tappat bort mitt favvorecept och smaksinnet är ju inte att skryta med just nu..!

Nu blir det duschen, iskallt vatten så piggnar man nog till :P

Nu jäklar..!

Har gjort en snabbshoppingrunda på apoteket precis. Köpt nässpray, alvedon och vitaminer. Nu jäklar kommer jag att vara frisk som en lärka tills imorgon! Ska dessutom äta tacos ikväll och det om något borde påskynda tillfrisknandet enormt..

Idag har jag enbart legat i sängen, vaknade inte förrän halv 4. Hoppade in i duschen och kröp ner i sängen igen. Sen har jag spelat två omgångar med yatzy, vann och förlorade lika mycket :) Är sjukt sugen på att spela monopol snart förresten. Kanske skulle dra ihop ett gäng och ha en spelkväll. Spela monopol, dricka några öl och äta lite mat. Låter rätt hysat va?!

Nu ska jag sätta mig i soffan och halvsova.. Imorgon måste jag må bättre..!

Sjukt sjuk!

Usch och fy. Jag är så förbannat förkyld just i skrivandets stund.. Stannade till i Forsheda på vägen hem efter jobbet. Skulle nog inte ha jobbat i natt egentligen, har lite feber och skit.. Men men, i natt ska jag definitivt inte jobba iallafall.

Nu ska jag hem till Parkudden; dra på mig mjukiskläder, krypa ner under 2 (minst!!) duntäcken, dricka en kopp te, sätta på elementet och leta upp en varm katt.. Sen kommer jag säkert vara som ny lite senare ikväll! Hell yeah!

Mot parkudden..

På väg hem från kräftskivan.. Dani

6f8f4561fad5db193aaa7c8bbdda30ad.png

På väg hem från kräftskivan.. Daniel är lite små full, jag med.. Ha ha..


daniel, simon och Hampus på snack

7315dc704088f74e33e51da566fd3286.png

daniel, simon och Hampus på snackar bilar..


Madde gillar sin grogg..

0d176fe7e2d591a9ba2276a783add516.png

Madde gillar sin grogg..


På väg..

Nu är jag på väg till kräftskiva. Sitter här fullsminkad och med klänningen på. Bara de höga klackarna som saknas och de står på golvet jämte mig och bara väntar :)

Har haft en riktigt soft dag, bara glidit runt och tagit det lugnt. Ätit pizza och njutit av det fina vädret. Soo sweet!

Får uppdatera mer en annan dag istället..

Flickan som..

..lekte med dagisbarnen. Den nya filmen som visas på bio senare i år. Inkluderar det nya stjärnskottet Madde som spelar huvudrollen i denna intressanta film innehållande scener från bland annat; "Hoppa hage", "Leka Tafatt", "Hinderbanan", "Fruktstund" och "Efter-maten-mys".

Jag ska på bio ikväll. Flickan som lekte med elden. Boken var förbannat bra så jag hoppas att filmen håller lika hög standard! Det bör den göra med tanke på att första filmen i serien var väldigt bra..

Imorgon blir det kräftskiva hos Simon och Elin. Det är dresscode så det är finkläderna som åker på. Tänkte ha en av mina underbara svarta klänningar som inte används alltför flitigt det senaste.. Ska ha mina high-heels också, it´s to die for baby..! :)

Over and out for now..

Daniel tycker att det där med strö

01f4ffb55bc1ff3ac118ccd5d568ea3e.png

Daniel tycker att det där med ström är överskattat och kör med handvisp istället. Coolt..!


God morgon världen!

Konstig morgon egentligen. Vaknade vid 6, sen gick det naturligtvis inte att somna om. Tänkte gå upp och åka en sväng till gymmet men då fick jag sms av Micke. Skrev några sms fram och tillbaka, så klockan blev väl runt 7, sen stensomnade jag.. Vaknade kvart över 8 av att Micke ringde och frågade om han kunde komma ut till Parkudden med mina öl.. Sen blev det fart på mig. Upp ur sängen, fixa håret (ser ut som en troll på morgonen, dessutom är håret nyklippt och kort hår står ALLTID åt alla möjliga håll..), fram med kläderna och ut till bilen.

Sen visade jag runt Micke lite på Parkudden och därefter tänkte jag åkt till gymmet. Satte mig i bilen och åkte: till Forsheda! Missade totalt att svänga in i stan. Så nu sitter jag här i träningskläder framför datorn. Ska packa ihop ett lass med saker så får jag träna på hemvägen istället. Måttligt förvirrad idag!

Var ska detta sluta...?!

Vi lägger ansiktsmask, asläckert!

7fec77a15f6714d1e1cb51cca3b77190.png

Vi lägger ansiktsmask, asläckert!


Dagens andra smoothie: kakao, jord

0-706668f9ac4eef089e72c0ec2badb4f3.png

Dagens andra smoothie: kakao, jordgubbar, energipulver, vanilj och massa annat gott..


Bästa frukosten, hallonsmoothie..

2ebe2c2aeb635c4f9972b9706ff408d2.png

Bästa frukosten, hallonsmoothie..


Förvirrad?!

Läste igenom det gamla inlägget lite snabbt. Kan förstå om ni blir förvirrade när jag kallar både Forsheda och Parkudden för hemma. Hopplöst! Kallar Skövde för hemma ibland också, har ju nästan alla mina möbler där.. Bor lite överallt helt enkelt :)

Jag är älskad på många ställen och därför har jag många hem, så ser jag på det!

Dagis och dagis

Idag är det fullt ös. Jobbat på ett dagis för mycket små barn från 8-14.30 och nu är jag på väg till fritids för att jobba där mellan 15-17. Det blir lite flängande fram och tillbaka. Är hemma och lastar bilen full med grejer mellan jobben så är det bara att åka direkt hem till Parkudden efteråt. Perfekt!

Skule egentligen behöva något att äta, typ en frukt men det är mycket tveksamt om det finns något sånt här hemma.. Får äta efter jobbet helt enkelt. Har fått lite dille på bakadpotatis med fetaost och bacon, vore himla gott! Får nog fundera lite på det... Mmmm...

Jag äter pizza..

0-59b4c3b8e332fb6282487d2be3a37592.png

Jag och Hampus äter pizza..


Dåligt, jag vet!

Mmm, I know.. Det är svårt att uppdatera utan internet. Det finns väldigt mycket som är svårt utan just internet. Kolla mailen, läsa bloggar, kika på facebook, kolla banken, läsa nyheter och massa massa mer. Känner sig nästan lite handikappad, eller så är man bara alldeles för bekväm av sig. Lutar nog åt det senare i mitt fall.. :)

Just nu sitter jag i Forsheda. Det gamla huset är nästintill tömt, datorn och lite bokhyllor står kvar. Likaså matsalsrummet och källaren i det andra huset. Men mycket är redan flyttat och installerat i det nya huset. Kommer att bli kanon, känner det på mig. Dock är både syrran och pappa jättesjuka. Lutar faktiskt lite åt svininfluensan, så jag försöker hålla mig undan så gott det bara går. De får ligga i sina sängar så kan jag hålla mig i de andra rummen så länge..

Har dammsugit hela huset idag (det gamla alltså) för de nya ägarna kommer och kolla imorgon. De kan ju få slippa se alla våra gamla dammråttor iallafall :) Ska börja skruva ner lite lampor och köra ut ett lass till Parkudden..

Behöver nog inte träna på en vecka iallafall. Tycker att jag har fått bra med träning i helgen, burit och flyttat en massa :)

Nu måste jag fortsätta.. Hörs snart!


Flytt

Har haft fullt upp med flytt och allt som hör därtill. Har flyttat massa möbler och nästan hela garaget ut till Parkudden. Sov där för första gången igår, såå himla mysigt så ni anar inte! Åt gott med trevligt sällskap och drack några öl, sen var det bara att trilla i säng.. Mysigt!

Nu ikväll ska det ätas tacos! Gott gott.. Har fått i mig några dextrosol så nu är jag på G igen :)

Meddelande..

Kan meddela att sconsen (eller hur skriver man scones i plural..?) blev mycket goda. Dela dem på mitten, bre på massa smör, ett lager ost och sen är det bara att njuta! Loveli..

Nu sitter jag nere på Åkanten på Figy. Vi har fått låna en kärra av skolan så nu väntar vi på att vaktmästarna ska komma tillbaka från sin lunch. Bra drygt! Men men, snart kommer dom iallafall..

Har knappt sovit något idag heller, börjar fundera på om jag är lite småsjuk eller så. Vaknade när jag hade sovit en timme och hade ont i huvudet och känner mig fortfarande lite småvarm. Beror säkert på för lite sömn. Men imorgon ska jag ha sovmorgon, ska inte stiga upp förrän jag känner för det. Vilket skulle kunna leda till att jag ligger kvar i sängen heeela dagen lång! Längtar redan...


It´s gonna be a good night..

Hörde en låt på radion i natt, den fastnade direkt.. Den sätter ett leende på läpparna så nu spelar jag den på stereon och smådansar lite till..

Har lite problem med att få in videon på bloggen så ni får leta upp den själva, här har ni länken iallafall

http://www.youtube.com/watch?v=ScDrB6ud8u0

Nu ska jag duscha, baka scones och soooova :) Mot köket!

Nattjobb igen..

Nu sitter jag på hemmet och skriver igen. Har 7 timmar kvar innan jag tar helg. Känns såå skönt att få vara ledig i helgen. Ska ha sovmorgon varenda dag! :)

Har ätit jätte goda wienerbröd precis. Jag och Daniel köpte med oss några ut till Parkudden för att fika lite, men först var mamma och pappa där, sen gick solen i moln och till slut hittade vi den försvunna katten. Fikat glömdes bort helt enkelt. Men jag och Paola har fikat, och gott var det!

Imorgon tänkte jag försöka sova lite mer, blev bara 3-4 timmar sovit idag nämligen. Har dock lovat att göra scones på morgonen, sen sova lite och sen hjälpa till och flytta ut saker till det nya huset. Kommer att bli en kanon dag, känner det i hjärtat!

Nu ska jag sätta mig framför tvn en sväng, Anna Phil börjar ju snart..

Min nya katt..

0-369aaa5f3ac239a830f4c21de24edc06.png

Min nya katt..


That´s the way..

Aha aha.. I like it.. Aha aha.. Låten som just i natt har fastnat i mitt huvud, hopplöst! Går runt i korridorerna och nynnar för mig själv. Kan inte ens komma ihåg hela texten så det blir mest lite hummande och visslande. Eller ja, kan ju inte vissla så det blir mest pip-liknande ljud egentligen.. Måste försöka tänka på en annan låt att sjunga på! Nu..!

Härliga natt!

Sitter på jobbet. Har en kanontjej med mig i natt; Paola! Hur go och bra som helst, hon ska lära mig allt hon kan! Ha ha..

Ska snart sätta mig och äta lite, då fyller man på energi för hela natten. Kanon!

Mot maten: Attack!

Sova, sova, sova!

Som jag har sovit i eftermiddag..! Kom hem efter en rätt skrikig och kinkig dag på dagis, åt lite mat ihop med mamma och gick och la mig. Vaknade några gånger men sov ändå runt 3 timmar, perfekt! I natt blir det jobb på hemtjänsten. Ska bli kanon roligt! Tar med datorn men vi får väl se om jag hinner uppdatera något..

Nu väntar några lugna timmar innan jobbet. Syrran ska göra varma mackor med fetaost och jag funderar på om man ska åka ut till Parkudden en sväng och försöka få tag på katterna som följde med husköpet. En av dem har tappat sitt halsband och då kommer den inte in genom den elektroniska kattluckan som finns på den lilla stugan jämte huset. Där står ju alla mat och vatten så den behöver sitt halsband..

Hörs kanske lite senare..

Alldeles för tidigt för mig..

Jag har aldrig haft problem att komma upp på morgonen. Har oftast tyckt att det har varit skönt att få stiga upp extra tidigt och kunna göra allt i min egen takt. Äta frukost, läsa tidning och till och med träna emellanåt. Men det är helt som bortblåst nu. Ligger mycket hellre kvar i sängen, i värmen och myser..  Konstigt?! Egentligen inte.. :)

Sitter iallafall på dagis nu, hade öppningen idag. Snart dags att förbereda lite frukost. Blir mannagrynsgröt, fil ch flingor, mackor och massa mjölk till det. Stadig frukost till de små! Slutar redan halv 1 idag, såå skönt! Ska hem och sova några timmar och sen ska jag jobba i natt igen.. Sweet!

Slut för idag, tack för idag..

Nu har sista barnet gått hem från dagis. Helt knäpptyst överallt, nästan lite obehagligt. Det är bara när ungarna har gjort något hyss som de är knäpptysta och väntar på att vi ska upptäcka det och skälla på dem. Som när en unge tog in en spann med grus och kastade på golvet.. Oj oj, va tysta de var i några minuter..

Nähä, nu ska jag släcka ner, låsa och gå hemåt. Sweet!

Tänkte att ni ville se..

Ha ha.. Bara för att jag har tråkigt på min lunchrast; Här kommer klippet ni alla har väntat på! Min syrra goes Amandavardet. Inspelat någon gång före midsommar..

Skratta och njut!


Mot jobbet igen..

Hade en jätte rolig kväll igår. Var hemma hos Hampus och lagade tacos, kollade på film och åt massa goda chips! Fick glida runt en sväng i deras demo-traktor från John Deer också, lite småcoolt faktiskt :)

Nu är jag på väg till jobbet. Jobbar från 9.30-17 idag, stängning med andra ord. Funderar starkt på att köra slut på barnen ordentligt nu på förmiddagen så är de lugna och fina i eftermiddag. Kan man göra så? Leka tafatt och spela fotboll så att de får springa mycket.. Madde har en plan.. Ha ha..

Oj oj, jag måste borsta tänderna och åka..

Vad gör ni? Jag cruisar runt i hån

0-4488a53a4626e5e102b572a4811afec3.png

Vad gör ni? Jag cruisar runt i hånger i en John Deere. Fett nice!


Mmm.. Lunch!

Har lite lunchrast, mamma var snäll och kom förbi med en matlåda. Det kan ju bli jobbigt när vi flyttar till Parkudden och jag jobbar kvar i Forsheda om de ska hålla på och ändra tiderna fram och tillbaka. Det är ju inte så att man hinner åka hem och äta mat direkt.. Få nog ha en lunchlåda med mig i beredskap varje dag..

Har varit i skogen med alla ungarna, de älskar det! Springa runt och plocka kottar, bygga kojor och leta sniglar. Hur kan det vara så roligt egentligen?! Rätt häftigt! Jag ska inte säga nått, jag byggde nog den finaste kojan :)

Nähä, dags att jobba igen.. Ska läsa sagor efter maten..


Ändrade planer..

Åhh. Det första jag fick se när jag kom till jobet idag var en stor grön lapp:

Till Madde: Det är väl okej om du jobbar till halv 4 idag? Du fick fel tider förra veckan..

Tack så mycket, jag som inte alls hade gjort upp andra planer för eftermiddagen eftersom jag egentligen skulle slutat redan halv 1. Skulle äta lunch med mamma, träna och fixa lite annat smått och gott. Men nej, tydligen inte.. Jaja, jobb är alltid bra förstås så jag ska inte klaga alltför mycket!

Hade en riktig toppendag igår. Sov bara 2-3 timmar men inte var jag speciellt trött ändå. Gick en fin promenad, åt på Max, låg och solade ute på Parkudden, fikade med farfar, åt tacos, kollade på Kenny Starfighter och hamnade i sängen redan kl 20. Sweet eller vad?!

Skulle dock behövt ligga i sängen hela dagen känns det som, jag är rätt seg...

Ligger i solen, på en brygga, ute

440c0c3666331af6e06478f8d9e1cb40.png

Ligger i solen, på en brygga, ute i Örtebro.. Sweet!


Nedräkning

Nu är det bara 4 timmar kvar tills jag får åka hem från jobbet. Missuppfatta inte mig nu, jag trivs kanon på jobbet, men det är ALLTID skönt att få lägga sig och sova! Dessutom är jag rätt trött i natt.. Skulle vilja sova bort hela söndagen men eftersom jag ska öppna på dagis på måndag (börjar redan 06.30, vilket är alldeles för tidigt..!!) så får jag inte sova mycket imorgon för då blir det ingan sömn natten till söndagen. Hänger ni med?! Knappt så att jag gör det..
Nu är det dags för rond! Uppdaterar inte mer idag. Hoppas att ni alla sover gott och drömmer sött! Hörs imorgon babes!

Heey ohh!

Oj oj.. Går runt och nynnar på Red hot chili peppers. De gamla här på hemmet börjar nog undra vad det är för galning som går runt och sjunger i korridorerna :) Men mysigt är det..
Har haft en hel del att göra idag, många larm och nu sitter jag med telefonen till alla tre avdelningar på hemmet + hemtjänstens telefon. Undra vilken som ringer först? Jag gissar på avdelningstelefonen! Sitter med min egen telefon också, skriver massa sms till fulla människor som befinner sig på jeepträff i Skövde. Hade varit såå kul att vara där. Köra i leran och sova i tält, mysigt! Men men, jobba är aldrig fel heller!
Längtar dock redan till morgonen då man får krya ner i en varm och mysig säng.. Mmm...

Tips!

Förresten; Världens bästa låt med världens bästa band! Snow (hey oh) med Red Hot Chili Peppers

Nattblogg igen..

Underbart att kunna sitta på jobbet och blogga igen. Tog med mig datorn i natt eftersom ingen av oss som jobbar har några lösenord till datorerna på avdelningen..
Att jobba på hemtjänsten är verkligen kanon, min andra riktiga natt nu och hittills har allt funkat över förväntan! Roligt att få åka runt lite och se sig om, träffa människor som faktiskt kan klara sig själva och få prata lite med någorlunda klara gamlingar. Sweet!
Idag då, vad har jag gjort?! Kom inte upp ur sängen förrän efter 15, jobbigt att gå upp ibland :) Fick frukost bestående av smoothie med vaniljyoghurt, banan, hallon och blåbär. Så himla gott! Sen fick jag med Daniel ut på en promenad. Vi lyckades verkligen tajma in vädret för under hela promenaden så sken solen men så fort vi kom in så började regnet att ösa ner. Bra gjort!
Men nu är det dags att börja jobba igen.. Inge rast och ro här inte :) Uppdaterar lite senare om det är lugnt..

Min fina jobb bil, golf plus. Går

-6701239f9d5110d9ebb631f0bc07325.png

Min fina jobb bil, golf plus. Går som ett skott!


På jobbet..

Passar på att göra en snabb uppdatering från jobbet. Har lite rast och sitter och spanar in aftonbladets snygga framsida; Stackars FiGy är inte skonat från svininfluensa. Det är mitt gamla gymnasium, pappa jobbar där och syrran går på skolan jämte. Jag tänker iallafall inte bli sjuk. Jag har helt enkelt inte tid med det :)

Jobbar bara till kl 13 idag, skönt! Ska dessutom jobba i natt också. Börjar kl 21 och går av 07 i morgon.. Ska bli kanon roligt! Är lite nervös eftersom det är första natten själv inom hemtjänsten. Men jag tror faktiskt att det kommer att gå bra! Jag kan lösa det mesta..

Nu ska jag äta lite fredagsfika. E-B har gjort blåbärspaj, gott gott!

Det ser mörkt ut..

-23bde6065de1961f0574eea0883612d.png

Det ser mörkt ut..


Mot Norrköping!

Håhåjaja.. Hemma 10 minuter och åka igen.. Full fart mot Norrköping!

Farsan ska lämna en bil och behöver någon som hämtar honom (mig förstås!) så det är bara att slänga i sig en macka, några godisbitar och sätta sig i bilen med kurs mot kusin Micke i Norrköping. Hoppas att jag inte kommer hem alltför sent, är väldigt sugen på att åka till Bor och hälsa på Daniel ikväll :)

Nu måste jag åka.. och fort ska det gå.. Ha ha..

Utan svamp

Har kommit hem från en liten svampplockarrunda med mamma och syrran. Hittade dock inga kantareller, synd! Men; Vi hittade något som liknade en Karl-Johan så vi tog med den hem, ska skicka den på analys hos pappa och i svampböckerna. Får se vad resultatet blir..

Ska ut till Örtebro om en stund. Tror att Hampus kommer förbi en sväng och spanar in mina nya bostad. Han har ju fått uppdraget att gräva lite runt huset, och även kanske eventuellt fälla några träd på tomten också. Pappa försöker tjata på honom iallafall :) Stackarn.. Han har ju redan fullt upp med arbete.

Ska försöka träna lite idag också, har fortfarande lite träningsvärk sen i förrgår. Eller om värken kommer från alla lyft på dagiset. Ungarna gillar att bli upplyfta och de är ju såå söta så jag kan inte säga nej. Hopplöst! Men träning får det nog bli..

Veckoplanering

Hemma från jobbet. Blev en kort dag idag, rätt härligt faktiskt! Sitter här och väntar på att maten ska bli klar. Man har ju vissa fördelar när mamma är sjukskriven och syrran är sjuk, de fixar med andra ord mat till mig som är pigg och rask. Helfel om ni frågar mig.. Men men, jag klagar absolut inte!

Imorgon är det heldag på dagis. Börjar dock inte förrän 8.45, så om jag orkar så ska jag in till stan och träna innan jobbet. På eftermiddagen/kvällen så ska jag till Norrköping och hämta upp pappa. Han skulle lämna någon bil där och behövde skjuts hem igen.. Sen är det jobb på dagis på fredag morgon (slutar redan kl 13.00) och sen jobbar jag natt fre-lör och lör-sön. Sen blir det dagis hela nästa veckan, plus natt ons-tor och tors-fre. Kanon :)

Nu har ni hela min veckoplanering! Så vill ni hitta på något är jag ledig på kvällarna (oftast..) :)

Parkudden

Nu har jag varit och spanat in vårt nya hus. Nyfikna på att se det kanske?! Ha ha.. Här kommer några bilder:













Fint va?! Jag tycker att det är helt underbart vackert!


Finns det något bättre än hemgjort

243b243f04b3d0f3505ec554ab737a7c.png

Finns det något bättre än hemgjort, nygräddat bröd..?!


Kris och Katastrof

Riktigt så allvarligt är det kanske inte, men de har STORA problem på jobbet så nu är jag hemma på en kort lunch och sen ska jag jobba till kl 17.00 ikväll. Tur att dom har mig vill jag lova :)

Tydligen är det många i personalen som behöver flyttas runt och/eller är sjuka så det blir nog lite skumma arbetstider framöver. Långa dagar om inte annat. Men det gillar jag så det är fine with me.. Dagisfröken Madde ställer alltid upp :)

Nu; Lunch!

Förresten, ikväll får vi nycklarna till det nya huset. Kanske kan ta några kort och lägga upp..? Jag är grymt nyfiken iallafall!

RSS 2.0